Arınç: Allah böyle muhalefeti başka ülkeye vermesin

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü, Orhangazi'de partisinin seçim irtibat bürosunun açılışında konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, partisinin seçim irtibat bürosunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Belediye Başkan adayı Neşet Çağlayan'a destek istedi.

"BENİM SUÇUM İDAMLIKSA BUNUN KARŞILIĞI YÜCE DİVANDIR"

Sonrasında Meclis'te yaptığı bir konuşmada, terörü desteklediği iddiasıyla MHP'nin bir gensoru verdiği dile getiren Arınç, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Kürt halkını, Kürt kardeşlerimi seviyorum dediğim zaman önergeyi dayadılar. Ben de çıktım iki cümle söyledim; 'Terörü küçük göstermek veya terörle mücadeleyi zayıflatmak iddiasını bana söylüyorsanız sadece gensoru vermek yetmez, benim için meclis soruşturması açılmasını istemeniz ve Yüce Divana göndermeniz lazım. Çünkü çok ağır bir suç söylüyorsunuz ama sonunda bana 10 lira para cezası verilsin diye gensoru veriyorsunuz. Benim suçum idamlıksa bunun karşılığı Yüce Divandır.

"BU MASKARALIKLARA GEREK YOK"

55 taneniz bir araya gelsin, imza versin, ondan sonra da bu sözlerin ben savunmasını yaparım' dedim. Başka şeyler de oldu. Son anda oylamada gensoru veren partiden bile 5 milletvekili benim aleyhimde oy kullanmadı. Artık bu sahte gösterişlere, yalan sözlere, 'Muhalefet yapıyorum' diyerek ortalığı kan gövdeyi götürür gibi kavgaya dönüştürmeye, bu maskaralıklara gerek yok.

"ALLAH BÖYLE MUHALEFETİ BAŞKA ÜLKEYE VERMESİN"

HSYK sizin için en büyük kırmızı çizgiyse o zaman bütün milletvekillerinizle parlamentoda olup her birinizin buna 'hayır' oyu vermesi gerekirdi. Oysa siz yüzde 90 'hayır' oyu vermediniz, parlamentoda yoktunuz, sadece bağırıp çağıracak 10 kişiyi getirdiniz, onlarla da kavga çıkardınız. Allah böyle bir muhalefeti başka bir ülkeye vermesin ve ülkemizde de aklı başında bir muhalefeti 2015 seçimlerinde hiç olmazsa parlamentoya getiriversin."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri