Arınç: Ak Parti'nin Önüne Çıkanların Hesabı Görüldü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, darbecilik, cuntacılık ve muhtıraların AK Parti'nin ilk yıllarında karşısına çıkar gibi olduğunu belirterek, "Ama hepsinin hesabı görüldü. Hiçbir beşeri uhuvvet bizi yolumuzdan döndürmedi." dedi....

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, darbecilik, cuntacılık ve muhtıraların AK Parti'nin ilk yıllarında karşısına çıkar gibi olduğunu belirterek, "Ama hepsinin hesabı görüldü. Hiçbir beşeri uhuvvet bizi yolumuzdan döndürmedi." dedi. Arınç, Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal’ın kurduğu partiyi de eleştirerek, "Bunlar parti değil martidir, marşinal şeylerdir. Bunların Türkiye de tabelası bile yoktur. 30 adam bulursun, ‘ben de bir parti kurdum’ dersin." dedi.

Arınç, partisinin Eskişehir Odunpazarı İlçesi 3'üncü Olağan Kongresi'ne katıldı. Arınç önümüzdeki genel seçimlerde AK Parti’nin tekrardan iktidar olacağını iddia etti. Milletin bunu beklediğini ileri sürdü. AK Parti’nin iktidar olmaması, kendi içinde bölünmesi, zayıflaması için mücadele edenlerin hep ellerini ovuşturduğunu kaydetti.

'KARŞIMIZA ÇIKAN DARBECİ, CUNTACILARIN HEPSİNİN HESABI GÖRÜLDÜ'

Darbe, cunta ve muhtıraların AK Parti'nin ilk yıllarında karşısına çıkar gibi olduğunu kaydeden Arınç ancak kendilerinin bunlara karşı dik durduğunu belirtti. Arınç, "Darbeler, muhtıralar görmüş bir ülkede, birilerinin 28 Şubat benzeri sözleri ve hareketleri bile hükümetlerin gitmesi için yeterliydi. ‘Biz böyle olmayacağız’ dedik. ‘Toplar tanklar bize işlemez. Bağırıp çağırmalara da önce sabrederiz sonra cevabını veririz’ dedik. Biz de onun güvenini boşa çıkarmadık. Cuntacılık darbecilik bizim ilk yıllarımızda da karşımıza şöyle bir çıkar gibi oldu. Ama hepsinin hesabı görüldü. Hiçbir beşeri uhuvvet bizi yolumuzdan döndürmedi. Sabırlıydık, inançlıydık, kararlıydık." diye konuştu.

'BUNLAR PARTİ DEĞİL OTUZ ADAMLA KURULMUŞ MARJİNAL ŞEYLERDİR'

Arınç, konuşmasında 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrası AK Parti’den istifa eden Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal’ın partisini de eleştirdi.

Bal’ın partisinin 30 kişiyle kurulmuş marjinal bir parti olduğunu iddia eden Arınç, şöyle konuştu: "Türkiye’de öyle partiler vardır ki aslında martidir. Parti bile denmez. Şu anda 100 den fazla parti kurulmuş. Biri de geçtiğimiz gün kuruldu. Adam basın toplantısı yapıyor. Salon tamamen boş ve biri boynunu bükmüş ona yönelik konuşma yapıyor. Bunlar parti değil bunlar marşinal şeyler. Bunların Türkiye'de tabelası bile yoktur. Otuz tane adam bulursun şöyle ya da böyle ‘ben de bir parti kurdum’ dersin. Ama parti dediğiniz şey demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olan halkın fikirlerini, düşüncelerini, idaellerini yansıtan topluluklara bu Türkiye de sadece beş on partiye nasip oldu."

Kendilerinin ise AK Parti mensupları olarak birbirlerinden güç aldıklarını, halkın ise dürüstlüklerini çok beğendiğini ve bu nedenle de sevdiğini aktaran Arınç, "Halk bizim dürüstlüğümüze inandı. O yüzden Kırkpınar Başpehlivanı gibi artık altın kemerin de sahibiyiz. 2002, 2007 ve 2011. Her birinde çok şükür başa güreştik ve başpehlivan olduk." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri