Arife Günü Çalışmayan Belediyeler Hakkında Suç Duyurusu

Bursa’da belediyelerin hizmet taahhüt işlerini yapan Temelli Grup firması sahibi müteahhit Münir Temelli, Başbakanlık talimatına rağmen arife günü yeterli personel bulundurmamaları gerekçesiyle tutanak tutturup belediyeler hakkında suç duyurusunda...

Bursa’da belediyelerin hizmet taahhüt işlerini yapan Temelli Grup firması sahibi müteahhit Münir Temelli, Başbakanlık talimatına rağmen arife günü yeterli personel bulundurmamaları gerekçesiyle tutanak tutturup belediyeler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çalışanlarına bayram öncesi maaş verebilmek için belediyeden hak edişleri karşılığında tahsilat yapmaya giden Temelli, belediyelerin kapalı olduğu gerekçesiyle geri gönderildiğini ifade etti. Yıldırım ve Osmangazi belediyelerinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nden de aynı cevabı aldığını ve dışarı atıldığını söyleyen Temelli, duruma tepki gösterdi.

Başbakanlık genelgesine göre kamu kurum kuruluşlarının saat 13.00’e kadar çalışması gerektiğini dile getiren Temelli, şöyle konuştu: "Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet taahhüt işlerini yapmaktayım. Bu hizmetlerde çalışan personelin bayram öncesi maaşlarını dağıtmak için hakedişlerimizi dün itibari ile tamamladık, bugün faturaları teslim edip çalışanlarımıza para vermek istedik. Ancak belediyenin kapalı olması planlarımızı alt üst etti. Çalışanların ceplerinde çocuklarına harçlık verecek paraları bulunmamaktadır. En azından üçte bir kısmını alıp çalışanlara dağıtmak istedim."

Büyükşehir belediyesinde de muhatap bulamadığını savunan Temelli, şunları söyledi: "Güvenlik görevlileri bizi dışarı çıkarttı, biz de polis çağırdık. Genelgeye göre birçok kamu kurumu açıktır. Başbakanlık genelgesinde de şu denilmektedir, ‘bütün kamu kurumlarındaki işlemlerin yürüyebileceği şekilde asgari eleman bulundurma şeklinde izin verilebilir’. Ancak burada bugün hiç kimse yok ve belediye kapalı. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının saat 13.00’e kadar açık olması gerekiyor. Mesela, bugün birisi BUSKİ’ye gelip su abonesi olmak istese yapamayacak, kimse yok çünkü. Bu kişi başka bir kamu kurumunda, her zaman izin alamıyor olabilir, şehir dışından gelmiş olabilir, ben de nitekim Malatya firmasıyım, Malatya’dan geliyorum, çocukların bayrama maaşsız girmemelerini istedim. Bu kabahat gibi bana söyleniyor." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri