Arıc 20. Kuruluş Yılını Kutladı

Kuzey Ren Vesftalye Eyaleti’nde (KRV) çalışmalarını yürüten Irkçılığa Karşı Enformasyon Merkezi (ARIC-NRW e.V) Alte feuerwache Kültür Merkezi’nde 20. kuruluş yılını kutladı. Irkçılıkla Mücadele Merkezi NRW ARIC Başkanı Reiner...

Kuzey Ren Vesftalye Eyaleti’nde (KRV) çalışmalarını yürüten Irkçılığa Karşı Enformasyon Merkezi (ARIC-NRW e.V) Alte feuerwache Kültür Merkezi’nde 20. kuruluş yılını kutladı. Irkçılıkla Mücadele Merkezi NRW ARIC Başkanı Reiner Neumann açılışta “Ayrımcılık, Almanya’ya yabancı ülkelerden göç etmiş kişilerin, sığınmacı olarak Almanya’ya gelenlerin etnik ve dinsel azınlıkların karşılaştıkları bir sorundur. Özellikle Solingen faciasından sonra çalışmalarını hızlandıran Irkçılığa Karşı Bilgilendirme Merkezi’miz dışlama ve ayrımcılığa uğrayanların önemli bir adresi olmuştur.” dedi.

1993 yılında Solingen, Möln, Hünxe Irkçı kaliamların ardından girişimi başlatılan ve kurulan Irkçılığa karşı Bilgilendirne Merkezi (ARIC) 20. yılı oluğunu anlatan KRV Aile, Çalışma, Sosyal ve Uyum Bakanı Schneider, kültürlerarası ve eğitim çalışmalarında ARIC’e destek verdiklerini söyledi. Schneider konuşmasında Almanya’da son yıllarda milliyetçi fikirlerin yeniden yükselişe geçtiğini belirterek, Romanya ve Bulgaristan’dan gelen Romanların dışlanmasını, daha önceki dönemlerde Türk, Arap Müslümanlar hakkındaki ırkçı ve dışlayıcı düşüncelerle aynı olduğunu söyledi.

SPD’li NRW Çalışma ve Uyum Bakanı Schneider, "52 yıl önce Türkiye, Sırbistan ve Hırvatistan’dan Almanya’ya gelen göçmen işçiler, dili bilmedikleri halde sorunları azdı. Ancak, bugün gelen insanlar dili biliyor ama sorunları çok. Yeni AB ülkelerinden gelen insanların sorunlarının çözümünden kaçmıyoruz. Federal hükümet sosyal sorunların çözümü için 200 milyon Euro ayırdı.” diye konuştu. ARIC’in mücadelesini takdir ettiğini söyleyen Bakan Schneider, “Hedefimiz böyle kurumlara ihtiyaç duyulmayacak bir duruma ihtiyaç duyulmamasıdır.” dedi.

Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar ise ırkçılığa karşı oluşumların güçlendirilmesi içinde maddi ve manevi desteğin sağlanması gerektiğini söyledi. Kocalar, eşit haklara dayalı beraberliğe varmak için etkili yapısal ve kurumsal çabaların zorunlu olduğunu ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri