Arıboğan: Lig kaliteli

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, ilk yarısı bu hafta yapılacak maçlarla sona erecek Spor Toto Süper Lig’deki mücadeleden memnun olduklarını söyledi.
 Arıboğan, sezon başında bütün takımların form durumundan memnun olmadıklarını, ligde daha iyi futbol oynanması gerektiğini düşündüklerini ifade ederek, “Ligde haftalar geçtikçe çok daha iyi futbol oynandığını görmek bizi mutlu etti. Süper Lig’in kalitesini beğeniyoruz” dedi.
Ligin ilk yarısının sonuna doğru oluşan tabloyla ilgili olarak Lutfi Arıboğan, şunları söyledi. “Ligde rekabet üst düzeyde. Biz kulüplerimiz arasında bir ayrım yapmıyoruz. Ama Türk futbolunun oluşturduğu, bizlerin de daha fazlasını oluşturmaya çalıştığımız kaynaklarla Avrupa’nın 5. futbol ekonomisi olan Türkiye’nin ve bunun en iddialı ligi olan Spor Toto Süper Lig’in daha rekabetçi olması için gerekeni yapıyoruz. Bu rekabeti görmek de hoşumuza gidiyor. Türkiye bu rekabeti de öğrenecek. Her yıl çok daha çekişmeli, seyredilen, izlenilen, televizyonda seyretme oranının çok yüksek olduğu bir Spor Toto Süper Lig olacak.”
FUTBOLDA ZAMAN ZAMAN BAŞARISIZLIKLAR OLABİLİYOR
Arıboğan, “3 Büyükler” olarak tabir edilen Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig’de zirve yarışında geride kalmasıyla ilgili olarak, futbolda iniş-çıkış yaşanabileceğini söyledi. Kulüpler arasında ayrım yapılmasından yana olmadıklarını vurgulayan Lutfi Arıboğan, “Futbol bu, zaman zaman üst düzeyde başarılar, zaman zaman da başarısızlıklar olabiliyor. Futbolda inişler çıkışlar olacaktır. Biz ‘3 büyükler-4 büyükler’ veya ‘Anadolu kulubü-İstanbul kulübü’ ayrımlardan, bu terminolojilerden hoşlanmıyoruz. Bizim için Spor Toto Süper Lig bir bütün. Bu bütünün içindeki rekabetten de çok memnunuz” diye konuştu.
REKABET MİLLİ TAKIMI DA OLUMLU ETKİLER
Lutfi Arıboğan, Spor Toto Süper Lig’de yaşanan rekabetin, milli takıma da olumlu yansıyacağını ifade etti. “Rekabet her zaman başarıyı getirir, kaliteyi yükseltir” diyen Arıboğan, “Spor Toto Süper Lig’deki kulüpler arası rekabet ile milli takım potansiyeli olan Türk oyuncularımızın, performansının yükselmesi bizi çok memnun eder. Rekabet milli takımada olumlu yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri