Arı, BBP il başkanlığını bırakıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Hüseyin Arı, gündeme ilişkin konular üzerinde değerlendirme yapmak üzere düzenlediği basın toplantısında BBP Konya İl Başkanlığı görevini bırakacağını açıkladı.
 Arı, Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi olduğu için görevi bırakacağını dile getirdi.
DEMOKRASİDE DARBEYE YER YOKTUR
BBP İl Başkanı Hüseyin Arı konuşmasını devamında demokratikleşme sürecinin evrensel kurallarının darbelerle yok edildiğini ifade etti. Ancak demokratik rejimlerde hukukun üstünlüğünden bahsedilebileceğini söyleyen Hüseyin Arı, “Ülkemizde demokratik rejimin kurum ve kurallarının 1960 darbesinden beri işletilememiş, darbelerle rejimin evrensel kuralları yok edilmiştir. Demokrasilerde darbelerin yeri yoktur, asla kabul edilemez. Ama bizim ülkemizde 49 yıldan beri bu süreç devam etmektedir. Demokrasilerde rejimin temel yasası olan anayasayı millet yapar ve milletin iradesinin bir mahsulü olmalıdır. Yine milletvekilini millet hür iradesiyle seçmelidir. Maalesef, demokrasinin olmazsa olması olan bu iki temel ilke ve evrensel kural dahi bizde mevcut değildir. O halde hukukun üstünlüğü ülkemizde yoktur. Bu nedenlerden dolayı ülkemiz ve bu ülkede yaşayan insanlar demokratik rejimin 49 yıldan beri nimet ve faziletlerinden yoksundur” diye konuştu.
ÇÖZÜM YENİ BİR ANAYASA’DA
Yaşanan bütün bu problemlerin çözümünün halk iradesini temel alan yeni bir anayasa olduğuna dikkat çeken BBP İl Başkanı Hüseyin Arı, “Yıllardır milletimizin yaşamakta olduğu tüm bu demokrasi dışı bozuk düzen ve kaos ortamının çaresi öncelik ve ivedilikle 70 milyon insanımızın temsilcileri durumunda olan ve rejimin vazgeçilmez kurumları siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütleri, tüm basın, demokratik rejimi ortak payda kabul ederek diyalog içerisinde hep birlikte demokrasinin everensel kuralları temel alınarak hür bir ortamda ve halkın hür iradesiyle seçilecek bir kurucu meclis tarafından ve de Milli kültürümüze uygun olarak ve buna göre uyarlanan yepyeni bir anayasa yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri