Arena göreve hazır!

Atiker Konyaspor’un maçlarını oynadığı Konya Büyükşehir Arena Stadyumu zemini yeni sezona hazır. Stad Müdürü Ahmet Eser, stadyumun yeni sezona hazır olduğunu ifade etti.

Konya Büyükşehir Stadyumu Müdürü Ahmet Eser, stadın zeminin her zaman futbol oynamaya elverişli olduğunu söyledi. Stadın zemininde doğal çim bulunduğuna dikkat çeken Eser, Stadın hem zemin hem de diğer bakımlarının rutin olarak devam ettirildiğini kaydetti. Eser, 41 bin 800 kişi kapasiteli Konya Büyükşehir Stadyumu'nda bakım ve onarım ve diğer giderler için aylık 200 bin lira civarında harcama yapıldığını söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılının Eylül ayında inşaatına başladığı Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda 2014-2015 sezonundan itibaren hizmete girdi. Milli maçlara da ev sahipliği yapan stadın altında 500 aracılık yeraltı otoparkı, 3 bin araçlık yerüstü otoparkı mevcut. Ambulans ve itfaiyenin rahatlıkla girebileceği 4 ana kapı var. 54 loca bulunuyor. Zeminde ısıtma sistemi var. Ayrıca tribünde de ısıtma sistemi bulunuyor. Tamamı kapalı tribün olarak yapıldı. 40 seyirci çıkışı, 14 giriş var. Stadyumda 100'e yakın turnike, engelli ve normal asansörü ve mescit bulunuyor.

ÖNEMLİ MAÇLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Geçmişte birçok maçın oynandığı Büyükşehir Belediye Arena Stadyumu, önümüzde ki günlerde büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa mücadelesi Büyükşehir Belediyesi  Stadyumu'nda oynanacak. Mücadele 20.45'te başlayacak. Öte yanda bu sezon 3 kulvarda mücadele edecek Atiker Konyaspor'un stadyumu olan Büyükşehir  Stadyumu, bu sezon önemli maçlarda ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesi Stadyumu, 19 Ağustos'tan itibaren Atiker Konyaspor'un önce lig maçlarında ardından kupa ve Avrupa maçlarında ev sahipliği yapacak.

EKSİKLİKLERİ BİTECEK

Öte yandan Spor Toto Süper Lig'de birçok takımın stadyumu yeni sezona hazır hale geldi. Spor Toto Süper Lig'e yükselen Alanyaspor'un stadyumu Alanya Oba Stadyumu'nun eksiklikleri 12 Ağustos'ta bitecek. Stadyum yeni sezona hazır hale gelecek.

VODAFONE ARENA STADI

Vodafone Arena Stadı 11 Nisan 2016 'da resmi olarak açıldı. Türkiye'nin teknolojik açıdan ilk akıllı stadı. Kapasitesi 41.903. 147 loca var (oturma kapasitesi 1903) ayrıca 2100 özel Vip koltuk bulunuyor. Stat zemini deniz seviyesinde 3.5 metre daha aşağıda. Stat bakımı için 30 kişilik ekip sürekli çalışıyor. Statta aynı zamanda Divan Kurulu toplantılarının yapıldığı 2000 kişilik büyük salon ve defile organizasyonları için 500 kişilik moda merkezi de var.

TİMSAH ARENA STADI

Zeminin bakımı Bursaspor kulübü tarafından yapılıyor. Doğal çim. Şuan için bir sıkıntı yok. Stadın kapasitesi 43.877 kişi. Belediye stadı Bursaspor kulübüne tam olarak teslim etmedi. Eksiklikleri var. İnşaat süresince bazı firmaların iflas etmesi sorun yaşanmasına neden oldu.

ANTALYA ARENA

Stada golf sahası çimi serildi. Güneş enerjisinden elektrik üreten stadında 10 gün önce başlatılan zemin yenileme çalışmasında golf sahasından alınan Bermuda 419 türü çimler rulo olarak zemine serildi. Ligin ilk haftasındaki karşılaşmaya yetişmesi planlanan zemin yenileme uygulaması 250 bin liraya mal oldu. Antalyaspor'un maçlarını oynadığı Antalya Stadyumu, geçen sezon ligin 9'uncu haftasında Beşiktaş maçı ile kapılarını açtı. Türkiye'de güneş enerjisi ile elektrik üretiminin yapıldığı tek stat olma özelliği taşıyan Antalya Stadyumu, tam daire şekliyle 33 bin kişi kapasitesine sahip.

ALANYA OBA STADI

Stadın zemini ve drenajında iyileştirme yapıldı. Zemin doğal çim ile kaplı. Stadyumun her türlü bakımı Alanya belediyesine ait. Stadyum için yıllık bakım ve gider için ayrılan bütçe 500.000 TL. Stadyumun kapasitesi 10.800 kişi. Yenileme çalışmaları 2 hafta önce başladı. TFF kriterlerindeki eksiklikler tamamlanıyor. En geç bir aksilik olmazsa 12 Ağustos'ta bitecek. Tespit edilen 20 eksik ünite tamamlanmak üzere.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri