Ardıçlı TOKİ’nin eksiği çok

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Konya’da yaptırılan sosyal konutlara taşınan vatandaşların sıkıntıları bitmek bilmiyor

Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Başkan Vekili Hakan Eser, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Konya’nın Ardıçlı bölgesinde dar gelirli aileler için yaptırılan sosyal konutlarda her yerin çöp yığını olduğunu, toplu ulaşım sıkıntısının yaşandığını, mahalle sakini ebeveynlerin çocuklarını göndereceği bir okulun dahi bulunmadığını ve asansörlerin çalışmadığını dile getirdi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Konya’da yaptırılan sosyal konutlara taşınan vatandaşların sıkıntıları bitmek bilmiyor.

TOKİ’nin Ardıçlı bölgesinde yaptırdığı sosyal konutlarda oturanlar zor günler geçiriyor. 6 blok halinde yapılan yaklaşık 3 bin 500 dairelik toplu konut alanında halk yaşam mücadelesi verdiğini belirten Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Başkan Vekili Hakan Eser, “özellikle de toplu ulaşım konusunda bir adım atılmamış olması ise vatandaşı bezdirmiş durumda” ifadelerini kullandı.

OKUL YOK, ÇÖP KONTEYNERLERİ YETMİYOR, TOPLU ULAŞIM SORUNLU

TOKİ tarafından ülke genelinde birçok ilçeden büyük mahalleler oluşturulduğunu vurgulayan Hakan Eser, “Ancak buralarda insanların yaşam alanları kısıtlanıyor. Konya'nın Ardıçlı bölgesi TOKİ sayesinde yeni cazibe merkezi haline getirildi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Ancak 6 etaptan oluşan bölgede bir tane bile okul yok. Okul kayıt dönemi kısa süre sonra başlayacak. Ama mahalle sakinlerimiz okul yokluğundan dolayı başka mahallelerde okul arar hale geldi. Toplu ulaşım ise sadece 1.etaba çıkıyor. Koskoca mahallede daha düne kadar çöpler toplanıp köşe başlarında yakılıyordu. Belediyenin çöp konteynerleri getirildi ama yetmiyor. Çöpler günlerce alınmadığı için etrafına taşıyor. Akademi Mahallesi (Ardıçlı TOKİ) hangi ile bağlı? Bu mahallenin sakinleri hangi ilden hizmet bekleyecek? 2 ve 3. etaplar dolmaya başladı. Diğer etapların teslimatı yapılıyor. Ancak hala yollar doğru düzgün yapılamadı. Sürücüler resmen parkur yarışlarında gibi araç kullanmak zorunda kalıyor. Toplu ulaşım konusu ise tam bir muamma. Yetkililerin ifadesine göre yol çok dik, yokuşlu olduğu için otobüsler çıkmakta zorlanıyormuş. Konya'da zorlanan bu otobüsler yıllardır Ankara ve İstanbul'da neden zorlanmıyor? Pazar günleri ise otobüs seferleri saat 7’de başlıyor. Bundan dolayı çalışanlar mesaisine geç kalıyor. Sefer saatleri bile doğru düzgün ayarlanamıyor. Son olarak şunu ifade etmek isterim; Şehirlerin yerel yönetimleri TOKİ’nin hızına yetişemiyor mu? Toplu ulaşım getiremeyecekseniz buraya imar iznini neden verdiniz?” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri