Arçelik, 600 Bin Lira Destek Verdi, Liseye Ev Aletleri Atölyesi Kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Arçelik A.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Arçelik A.Ş. arasında yapılan 'Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü' çerçevesinde Demirtaşpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne (TEML) kazandırılan Elektrikli Ev Aletleri Atölyesi törenle açıldı.

    Demirtaşpaşa TEML’de gerçekleştirilen açılış törenine Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ensar Manav ve Arçelik A.Ş. Tüketici Hizmetleri Direktörü Emin Bulak’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Atölye yaklaşık 600 bin TL’ye mal oldu. Kurulan atölyede eğitim alacak öğrenciler mesleki eğitimlerinde son model elektrikli ev aletlerini kullanma imkanı bulacak. 'Meslek Liseleri Memleket Meselesi' sözüne atıfta bulunan Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, "Meslek liselerimiz, sanayinin ihtiyacı olan nitelikli elemanları yetiştiren eğitim kurumlarımızdır. Eğitime kazandırılan bu modern atölyenin de öğrencilerimizin eğitimine önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Emeği geçenleri kutluyorum. Mesleki eğitimde gelenekselleşmeli, kendimize ait bir model geliştirmeliyiz. 1946’da kurulan köklü bir okulumuz ile Arçelik gibi köklü bir firmanın eğitim alanında gerçekleştirildiği bu işbirliğinin örnek olacağına inanıyorum." dedi.

    Türkiye'de yerli malı kullanımının önemine değinen Kartal, sanayinin gelişiminde sertifikasyonun önemine inandığını, elektrikli ev aletleri alalında sertifikasyon programları yapılmasının sektörün gelişimine katkı sunacağını söyledi. Eğitime destek verdiklerini ve desteklerini açılan bu laboratuvarla sürdürdüklerini belirten Arçelik AŞ Tüketici Hizmetleri Genel Direktörü Emin Bulak şunları kaydetti: "Projenin meslek eğitimi ile istihdam eğitimi ilişkisini artırmak üzere yapılan en önemli sosyal projelerden biri olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda 2011 yılında meslek liselerinde 4 laboratuvar kazandırdık ve ilk mezunlarımızı verdik. 2013 Yılı itibarıyla bu sayıya 4 okul daha eklendi. Toplam 8 laboratuvarımızda 52 öğretmenimizle 331 öğrencimize eğitim imkanı sunuyoruz. Eğitimin hizmetine sunulan bu laboratuvarlarımızda sektörde kullanılan son teknoloji aletler bulunmaktadır. Eğitim içeriğinin güncel olması için de bakanlığımızla müfredat çalışmaları yapıldı ve okullarımıza gönderildi. Öğretmenlerimiz için sektördeki gelişmeleri takip etmeleri adına eğitimler planladık. Ekonomileri güçlü olan ülkelerdeki en önemli faktörün eğitimli, yetişmiş insan kaynağı olduğunu biliyoruz. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda yürütüyoruz. Laboratuvarımızın yapımında bize destek olanlara teşekkür ediyoruz."

    Demirtaşpaşa TEML’deki eğitim durumuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Halil Aydemir ise 16 meslek dalında yaklaşık 4 bin 200 öğrenciye 210 öğretmenle eğitim verdiklerini belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri