Arayışlar sürüyor

Konyasporda 18 Haziran Perşembe günü yapılacak olağünüstü genel kurul için çalışmalar sürerken, başkanlık için net bir isim ortaya çıkmadı. Camia, Abdullah Kalkana sıcak bakmıyor.
Kötü bir sezonun ardından Bank Asya 1. Ligi’ne düşen Konyaspor’da gözler 18 Haziran’da yapılacak olağanüstü genel kurula çevrildi. Mehmet Ali Kuntoğlu başkanlığındaki yönetimin yeniden aday olmayacağı genel kurul için çalışmalar sürerken, bugüne kadar Konyaspor’u sahiplenecek bir başkan adayının ve yönetimin ortaya çıkmaması kafaları karıştırmaya devam ediyor. Konyaspor’un yeniden Turkcell Süper Lig’e yükselmesi için kolları sıvayan, dahası bu anlamda düğmeye basan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in, iyi bir yönetim oluşturma konusunda temaslarını sürdürdüğü, özellikle başkan konusunda çok titiz davrandığı öğrenildi.  18 Haziran’da yapılması beklenen genel kurul için ince eleyip sık dokuduğu bildirilen Akyürek’in mesaisinin büyük bir bölümünü Konyaspor’a ayırdığı gelen haberler arasında. Konyaspor’da yeniden göreve gelmesi için büyük bir talebin olduğu eski başkanlardan Ahmet Şan’ın göreve gelmesi için de Holding yetkilileri ile görüşmeler yapıldığı öğrenilirken, yetkililerin Ahmet Şan’ın başkanlığına sıcak bakmadıkları da gelen haberler arasında.
Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıklayan ve Konyaspor’u yönetmeye talip olduğunu bildiren Abdullah Kalkan rağbet görmedi. Konyaspor’un maceraya atılacak bir durumunun olmadığını söyleyen bazı eski yöneticiler, Abdullah Kalkan’ın bu işi kaldıracak kapasiteye sahip olmadığını, dolayısıyla da belediye’nin destek vcereceği bir başkan ve yönetimin işin başına gelmesinin gerektiğinin altını çizdiler.
Diğer taraftan, Vali Osman Aydın Başkanlığında pazartesi günü yapılacak olan toplantı için hazırlıkların sürdüğü öğrenilirken, Aydın’ın Konyaspor’a her kurumdan bir yönetici alınması noktasında ısrarcı olacağı öğrenildi.
KULLUK: KONYASPOR ŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ
Konyaspor eski yöneticilerinden Hilmi Kulluk, dün bazı gazetelerde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, eski başkanlardan Ahmet Şan ile bir araya geldiklerini, ancak gazetelerde çıkan konularla hiç alakası olmayan bir görüşme yaptıklarını söyledi. Kulluk, “Ahmet beyle bir araya geldiğimiz doğrudur. Ancak, gazetelerde yazılan konularla uzaktan yakından bir ilgisi yok. Konyaspor’un içerisinde bulunduğu durum değerlendirilmiştir. Ve bu görüşmenin detaylarını kimseyle paylaşmadık. Bu tür haberlerin çıkması hem bizlere hem de Konyaspor’a büyük zarar verir. Ahmet beyle çok farklı bir konuda görüşme yaptık. Bu görüşmenin ana teması elbette Konyaspor oldu. Ama, gazetelerde çıkan haberle uzaktan yakından alakası yok. Bu tür haberlerin çarpıtılarak yayımlanması hiçte şık değil. Dolayısıyla da bu konudaki sorumluluk sahibi insanların da, kulaktan dolma haberlerle gündemi meşgul ve olayları çarpıtmaması gerekir” dedi.
Hilmi Kulluk, Konyaspor’un Konya için çok önemli bir sosyal vaka olduğunu, şehrin ileri gelenlerinin bu anlamda sorumluluk almalarının gerektiğini, özellikle de Konyaspor’un bugünlerde daha çok ilgiye muhtaç olduğunu söyledi. Kulluk, “Şehrin ileri gelenlerinin tüm amacı Konyaspor’u düştüğü bu yerden ayağa kaldırmak olmalı. Konyaspor nereyi hak ediyorsa orada olmalı. Konyaspor genel kurullarında sadece bir listenin değil, 3-4 listenin çarpışması sağlanmalı. Bugünkü gibi bir kaos ortamı olmamalı. Konyaspor’da göreve gelecek olan  başkan ve yönetimi ayakları yere basan projelerle şehrin kulübünü çok daha ileriye taşıyacak misyon ve vizyon sahibi olmalı. Özellikle de futbol sektörüne uzak olmamalı. Sportif ve idari anlamda Konyaspor’u sarıp sarmalamalı. Konya’nın ve Konyaspor’un çok daha iyi temsil edilmesi için seferber olunmalı. Bunun için de işin başına istikrarlı bir yönetim gelmeli. Sık sık yönetim değişikliği yapan bir kulüp olmamalı Konyaspor. Bu değişkenlikler bu kulübü ileriye değil, maalesef geriye götürüyor. Bunun için de Konyaspor camiası işi bilen bir yönetimi göreve getirmeli ve o yönetimin de arkasında sonuna kadar durmalı” diye konuştu.
KONYASPOR’DAN BAŞSAĞLIĞI
Konyaspor Yönetim Kurulu, Çarşamba günü Bursa'da evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Konya'nın yetiştirdiği ve Türk bisiklet tarihinin önde gelen sporcularından Rıfat Çalışkan'ın vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. Mesaj şöyle:
“Konya'mızın yetiştirdiği ve spor hayatı boyunca yurt içi ve yurt dışında yapılan birçok organizasyonda önemli başarılara imza atmış, Türk bisiklet tarihinin önemli kilometre taşlarından olan değerli insan ve spor adamı Rıfat Çalışkan'ın ani vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevenleri başta olmak üzere spor camiasına başsağlığı ve sabırlar dileriz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri