Arayışlar sürüyor

Saundersın yerine Mutluyu renklerine bağlayan Üniversitespor, Berkayın yerine guard arayışları devam ediyor. Sarı-mavililer Aliağa maçının hazırlıklarını galibiyet parolası ile sürdürüyor

Beko Basketbol Ligi’nde ilk 8 mücadelesi veren Mutlu Akü Selçuk Üniversitespor’da transfer arayışları sürüyor. Ligde oynadığı son 4 maçı kaybederek düşüşe geçen sarı-mavililer, takımdan ayrılan Saunders ve Berkay’ın yerlerine oyuncu takviye etmek için kolları sıvarken önceki gün uzun oyuncu arayışını Banvit’ten Mutlu Demir transferiyle çözüme kavuşturmuştu. Aliağa maçına Mutlu’yu oynatmak isteyen ekibimizde, guard arayışı ise devam ediyor.

Listesindeki oyuncularla görüşen sarı-mavili yönetimin bu transferi de birkaç gün içinde bitirmeyi planladığı öğrenildi. Mutlu Akü Selçuk Üniversitespor Genel Menajeri Murat Çetinkaya, listelerinde 5 oyuncunun bulunduğunu belirterek, “Bu oyunculardan daha önce Türkiye’de oynamış isimlerde var. Hocamızla birlikte karar verme aşamasındayız. Birkaç gün içerisinde transferi bitirmeyi düşünüyoruz. Aliağa maçına bu transferi yetiştirmemiz zor gözüküyor. Ama en kısa zamanda guard sorununu çözeceğiz” dedi.
Aliağa karşısında galibiyet hesapları yapan Mutlu Akü Selçuk Üniversitespor’da bu zorlu maçın hazırlıkları ise tam kadro olarak sürdürülüyor. Cezası biten İlker ve Üniversite takımından Emre’nin de katıldığı çalışmalar neşe içerisinde gerçekleştiriliyor. Dünü çift idmanla geçiren ekibimiz, bugün tek, yarın ise çift idman yapacak. Cumartesi günü 19 Mayıs Spor Salonu’nda saat 17.00’da başlayacak maça basketbolseverlerinde büyük ilgi göstermesi bekleniyor.
Üniversitespor, cumartesi günü konuk edeceği Aliağa Petkim’i yenip moral bulmak istiyor. Galibiyetten başka düşünceleri bulunmadığını belirten Başkan Yardımcısı ve Basketbol Şube Sorumlusu Mehmet Kamanlı, “Çok iyi oynamamıza rağmen, bir türlü istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Hakem hatalarının yanı sıra, son dakika basketleriyle kaybetmek de canımıza tak etti. Cumartesi günü oynayacağımız maçta, Aliağa Petkim karşısında dikkatli davranıp galip gelmek istiyoruz. Edmund’un yerine transfer ettiğimiz Mutlu Demir’in, takıma yararlı olacağına ve büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bizi her maçta destekleyen Konyalı basketbol severlere teşekkür ediyorum, onların aynı şekilde desteğini Aliağa maçında da bekliyoruz. İnşallah, bu kez sahadan galip ayrılan taraf biz olacağız” dedi. Yeni oyuncu Mutlu Demir ise, yaptığı açıklamada, “Konya’ya başarılı olmak için geldim. Tüm arkadaşlarımız, elbirliği yaparak takımımızın üst sıralara tırmanmasını sağlayacağız. Üniversitespor kötü takım değil, bazı istenmeyen sonuçlar alınmış ama sporun içinde bunlar var” ifadelerini kullandı.
MUTLU: SEYİRCİ İÇİN TERCİH ETTİM
Üniversitespor, prensip anlaşmasına vardığı Banvitsporlu Mutlu Demir ile resmi sözleşme imzaladı. Konya’nın çok güzel bir kent olduğunu taraftarının ise büyüleyici olduğuna dikkat çeken genç yıldız Mutlu, “Daha önce 4 kez okul maçı için geldiğim Konya gerçekten güzel bir kent. Ayrıca bu sezon Banvitspor takımıyla Konya’ya geldim. O maçta tribünlere hayran kalmıştım. Böylesine bir basketbol seyircisi topluluğu Anadolu’nun hiçbir yerinde yok. Hatta İstanbul’da bile bu taraftarı bulamazsınız. Burayı tercih etmemdeki en önemli etkenlerden birisi de seyirci” dedi. Mutlu Demir’in takıma önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Kulübü Başkanı Kürşat Turgut  “Basketbol altyapısı çok güçlü olan kaliteli bir oyuncu transfer ettik. Kendisinden umutluyuz. Başarılı olacağına inanıyoruz. Her iki taraf için de hayırlı olsun” açıklamalarını yaptı.  Dün takımla ilk çalışmalarına çıkan Mutlu Demir’in hafta sonunda oynanacak olan Aliağa Petkimspor maçında forma giyebileceği ifade edildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri