Arat: Rektör seçimlerine müdahil olmadık

AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Selçuk Üniversitesi öğretim görevlilerinin oluşturacakları demokratik irade üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti Konya İl Teşkilatı’nın doğrudan bir müdahalesinin söz konusu olmayacağını söyledi

AK Parti Konya İl Teşkilatı, Konya basını ile bir araya geldi. AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Selçuk Üniversitesi Rektörlük seçimlerinden 742.  Şeb – i Arus Törenleri’ne kadar birçok önemli konuda açıklama yaptıSelçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’ndeki programa AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti İl Yürütme Kurulu Üyeleri ile İl Teşkilatı Tanıtım ve Medya Birim Başkanlığı Üyeleri ile Konya’da faaliyet gösteren basın - yayın kuruluşlarının yöneticileri, temsilcileri ve köşe yazarları ile çalışanları katıldı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ

Oldukça samimi ve sohbet ortamında yapılan programda gazeteci ve köşe yazarları, merak ettikleri konularda İl Başkanı Musa Arat’a sorularını iletti.  Selçuk Üniversitesi Rektörlük Seçimleri ile ilgili soruları yanıtlayan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, bu konuda en dik duran kurumun siyaset makamı olduğunun altını çizdi. Arat, şunları söyledi; “Sayın Başbakanımız da bir akademisyen olarak yıllarca üniversitede dersler vermiştir. Sayın Ahmet Davutoğlu da şu an Başbakanımız ve Konyamızın bir milletvekilidir. Dolayısıyla gerek Sayın Başbakanımız, gerekse de İl Teşkilatı olarak bizler Selçuk Üniversitesi’ndeki seçimleri çok yakından takip ediyoruz. Oldukça geniş ve hantal bir yapıya bürünen üniversitenin birikmiş sorunlarının çözümü ve ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra eğitimde daha iyi noktalara gelmesi adına siyaset kurumu olarak üzerimize düşeni yapmanın gayretindeyiz. Rektörlük için adaylığını ilan eden isimler, Sayın Başbakanımızdan randevu talep ettiler ve Sayın Başbakanımız da bizler vasıtasıyla adaylarla defalarca görüştü. Bu manada gönül ister ki gerek YÖK ile gerekse de siyaset kurumu ile uyumlu ve sorunlara çözüm üretecek bir rektör kimliği ortaya çıksın. Arzu ettiğimiz husus budur. Sayın Başbakanımız, 5 rektör adayı ile yaptığı görüşmede adaylar arasında bir mutabakatın ortaya çıkması gerektiğini kendilerine tavsiye etti. Rektör adayları da bir araya gelerek kendileri bir mutabakat metni ortaya çıkarmışlar. Bu metin de kendi el yazıları ile yazılmış. Bu metinde Sayın Başbakanımızın bizlere bir tavsiyesi olursa biz bu tavsiyeye uyacağız denmiş. Sayın Başbakanımız da mademki bu konuda benim görüşümü soruyorlar, arzu ediyorlarsa o beş adaydan x isim üzerinde mutabakat sağlanırsa buradan seçime gidebilirler tavsiyesinde bulundu. Ancak verilen sözler maalesef tutulmadı ve varılan mutabakat ortadan kalkmış oldu. Neticede de Sayın Başbakanımızın da tavsiyesi ortadan kalkmış oldu.” Gelinen noktada Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlileri’nin oluşturacakları demokratik irade üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti Konya İl Teşkilatı’nın doğrudan bir müdahalesinin söz konusu olmayacağını dile getiren İl Başkanı Musa Arat, seçimlerin demokratik ortamda gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

ESKİ ATATÜRK STADYUMU’NUN DURUMU

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 42 bin kişilik stadyumu hizmete açması ile Konya gündemini meşgul eden bir başka konu da eski stadyumun durumu. Gazeteciler bu konuyu da AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat’a sordu. Stadyumun yerinin değerlendirilmesi ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasının sürdüğünü aktaran Arat, şunları dile getirdi; “Büyükşehir Belediyemiz velodrom kısmını tamamladığında inşallah devri yapılmış olacak. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bu konuyu konuştuk. Oraya dönük bir talep vardı. Öncelik, buranın betonlaştırılmadan söz konusu alanın en verimli şekilde ve toplumun orada yaşamına katkı sağlayacak bir proje üzerinde çalışılıyor. Bu konunun takipçisiyiz.” 742. Şeb – i Arus Törenleri konusundaki sorulara da cevap veren Musa Arat, törenlerin organizasyon, içerik ve öz ile alakalı sıkıntıların törenler ile ilgili algıyı olumsuz etkilediğine vurgu yaptı.  Arat, “İşin farklı farklı yönden problemleri var. Benim kanaatim bu organizasyon, devlet kontrolü ve sorumluluğundan çıkarılmalı. Yani özden uzaklaşmadan daha profesyonel bir şekilde yapılmalı. Hz. Mevlana da bugünlerin yaşanacağını tahmin etmiş olacak ki ‘Kimse beni Kur’an’ın dışında tarif etmesin’ diyor. Ancak maalesef son zamanlarda kutsanmaya dönük bir çaba ve ticari meta haline dönüştürülme durumu var” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri