Aras Kargo Ortadoğu’ya açılıyor

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, ‘Yolaçık 2010’ toplantıları kapsamında geldiği Konya’da geleceğe yönelik hedeflerini anlatarak, 2012 yılında bir dünya markası olmayı hedeflediklerini belirtti.
Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, İcra Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Gündüz ile birlikte, ‘Yolaçık 2010’ adını taşıyan ve holdingin 2012 yılına kadar hedef ve stratejilerini içeren yol haritasını 10 bin Aras çalışanıyla paylaşmak amacıyla 15 ili kapsayan Anadolu turuna çıktı. Konyalı firma yetkilileri ve basın mensuplarıyla Aras Kargo Konya Bölge Müdürü Çetin Sarıçayır’ın ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya gelen Evrim Aras, “Her biri ayrı ayrı önem taşıyan on bin kişilik Aras Ailesi olarak yepyeni bir vizyonla, yeniden yollardayız. Bundan iki yıl önce ‘7 kıtada 7 yıldızlı hizmet olarak tanımladığımız hedefimiz geleceğimizi tayin ediyor. Batı’nın teknolojisini iyi kullanıyor, Doğu’nun kültürünü de iyi biliyoruz. Bunun için ilk yurtdışı atağımızı Ortadoğu’ya yapacağız” dedi. Daha sonra Avrupa’ya açılacaklarını kaydeden Evrim Aras, “7 kıtada 7 yıldızlı hizmet anlayışıyla, kendinden emin adımlarla yol almayı sürdüreceğiz. Aras’ı bir dünya markası yapmak için ilk hedef 2012. Bu, benim en büyük hayalim” diye konuştu.
“KRİZE RAĞMEN YÜZDE 35 BÜYÜDÜK”
Son iki yıldır büyük ve kapsamlı bir yenilenme sürecine girdiklerini kaydeden Aras, “Krize rağmen son iki yılda yüzde 35 büyüdük. Bölgeler düzeyinde yönetim tarafından verilen hedefler ise yüzde 90 oranında başarıldı” değerlendirmesini yaptı. Ortadoğu ve dünyaya açılacaklarını vurgulayan Aras, Ortadoğu'da ilk hedeflerinin İran olduğunu söyledi.
Evrim Aras şöyle devam etti: “Aras Holding’de işin başına geçtiğimde aldığım ilk karar, sahaya inmek ve Aras Ailesi’nin binlerce ferdiyle yüzyüze görüşmekti. Kısa zamanda 9 bin 843 kilometre yol kat ederek; 17 ilimizi ziyaret ederek sorunları kaynağında tespit edip eksikleri saptadım. Gözlemlerim sonucu köklük değişimler yapılması, radikal kararlar alınması gerektiğine inandım. Bu gezilerden elde ettiğim en önemli bilgi, tüm yatırımların çalışanlarımıza yapılması gerektiğiydi. Bu yıl kargo sektöründe yine bir ilki gerçekleştirdik ve ‘üniversitenin kapılarını herkese açan’ Aras Akademi’yi kurduk. Eğitimde başarılı olan kuryelerimize ’10 Numara Kurye’ unvanı veriyoruz. Çok yakında hayta geçecek olan terfi sisteminin de hazırlığını yapıyoruz.”
Aras Kargo İcra Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Gündüz ise kriz ortamından yara almadan çıkmanın önemli olduğunu vurguladı. Gündüz, şunları kaydetti: “Taşıma grubu olarak çok ciddi bir şekilde yapılanmak istiyoruz. Amacımız sadece kargo hizmeti vermek değil, bütün işlerinizde yardımcı olmak. Verimli hizmet sunmak için sizlerden sürekli bilgi alıyoruz. 2009'da krize rağmen büyüdük. Bu başarıda sizleri dinlememiz ve sizlerden aldığımız feyizle yapılandırdığımız şirketlerimizin performansı önemli rol oynuyor.”
 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri