Araplara nasihat İsraile güvenlik kalkanı

Cumhuriyet Partisi Konya İl Sekreteri Mevlüt Karpuz düzenlediği basın toplantısında hükümetin son günlerde yaptıkları icraatların yanlış olduğunu söyledi

Cumhuriyet Partisi Konya İl Sekreteri Mevlüt Karpuz düzenlediği basın toplantısında hükümetin son günlerde yaptıkları icraatların yanlış olduğunu söyledi. Özellikle hükümetin İsrail ile olan ilişkilerinde büyük hatalar yaptığını ifade eden Karpuz, “Perdenin önünde İsrail’le sözüm ona didişen hükümet, perde arkasında Türkiye’yi İsrail’e kalkan yaptı. Bu projenin tek patronunun da ABD olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu. Bu radar sistemi İran’dan gelebilecek füze saldırılarına karşı İran’ı koruyacaktır. Malatya’ya kurulacak sistemin paraleli İsrail’in elindedir. Bu sistem ile İsrail sadece İran’dan değil Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusundan havalanacak kuşu bile oturduğu yerden izleyecek. 9 vatandaşımızı hunharca katleden ve karşılığında özür bile dilemeyen bir ülke için verilen bu tavizin karşılığında hiçbir şey alınmamıştır” dedi.

Tüm bu ayrıntıların ABD yetkilileri tarafından açıkça ifade edildiğini de dile getiren Karpuz, “AKP Hükümeti tarafından yalanlanmayan bu gerçek gösteriyor ki: Başbakan Erdoğan Türk halkını kandırmıştır. Mavi Marmara Gemisi’nde katledilen yurttaşlarımızın ailelerini kandırmıştır. Türkiye’nin İsrail’e haddini bildireceğini zanneden Filistin ve Gazze halkını aldatmıştır. Sürecin sonunda Arapların payına nasihat, İsrail’in payına güvenlik kalkanı düşmüştür. Ve bunu adı füze kalkanı değil İsrail Kalkanı’dır. Projenin Türkiye’nin güvenliğine hiçbir katkısı yoktur” diye konuştu.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri