Arap yatırımcılar Türk süt firmalarına göz dikti

BAE’de faaliyet gösteren ve ülkenin önde gelen ithalat şirketinin Türk malı süt ürünlerine ilgisi arttı.

BAE’de faaliyet gösteren ve ülkenin önde gelen ithalat şirketinin Türk malı süt ürünlerine ilgisi arttı. Son yıllarda Türkiye’de oldukça fazla yatarım yapan BAE firmaları şimdide süt ürünleri üzerinde yatırım yapmayı planlıyor. Konya süt ve süt üretimindeki potansiyeli ile yabancı firmaların dikkatini çekiyor. Konyalı firmalar söz konusu ticaretlerden pay almak için nitelikli üretimini sürdürüyor.

Türkiye üzerinde çeşitli ziyaretlerde bulunan yana Birleşik Arap Emirlikleri'nde Dubai'de gıda ticareti faaliyetleri yapan ithalat şirketi Türkiye'den teklif almak istiyor.

Son zamanlarda ülke olarak yaşana ekonomik krizi sonrası yatırımcıları ülkeye çekmek istenirken son yıllarda özellikle Arap ülkelerine yapılan ihracatlar dikkat çekti. Ülkede birçok yatırımı bulunan BEA’nın yeni yatırım hedefi süt firmaları oldu. BEA’nın ithalat şirketinin yatkın zamanda süt firmalarından teklif alacağı yatırımın buna göre şekilleneceği düşünülüyor

BAE devinden Türk malı süt ürünlerine talep var. 2011 yılından bu yana Birleşik Arap Emirlikleri'nde Dubai'de gıda ticareti faaliyetleri yapan ithalat şirketi Türkiye'den teklif almak istiyor.

2011 yılından bu yana Birleşik Arap Emirlikleri'nde Dubai'de gıda ticareti faaliyetleri yapan ithalat ve ihracat firması süt ürünleri için Türkiye'den teklif almak istiyor. BAE firması, Türkiye pazarına giriş yapmak istiyor. Firma ihracat platformu Forie’de yayınladığı ilanda süt ve krema çeşitleri için fiyat teklifi beklediğini belirtti.

107,8 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Dünya Ticaret Örgütü’nün sektörel bazda yıllık olarak hazırladığı verilere göre 2022 yılında toplam 107,8 milyar dolarlık süt ürünleri, yumurta ve tabii bal ihracatı yapıldı. Söz konusu sektörde en çok ihracat yapan ülke 13,3 milyar dolarla Yeni Zelanda oldu.Türkiye, 2022 yılı içerisinde 974 milyon dolar ihracat yaptı. Sektörün geçtiğimiz yıl yaptığı ihracat listesinin zirvesinde 161 milyon dolarla BAE yer aldı.

TÜRKİYE 2. SIRADA YER ALIYOR

BAE, süt ürünleri kategorisinde toplam 1,1 milyar dolarlık ithalat yaptı. Türkiye BAE’nin sektörel bazda hazırlanan ithalat listesinde ikinci sırada yer aldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri