Arap Dede Hayrına Binlerce Vatandaş Katıldı

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Poyraz Mahallesinde, mahalle muhtarlığı ve mahalle sakinleri tarafından geleneksel olarak düzenlenen Arap Dede Hayır Yemeği’nin bu yıl 12’ncisi gerçekleştirildi.Salih...

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Poyraz Mahallesinde, mahalle muhtarlığı ve mahalle sakinleri tarafından geleneksel olarak düzenlenen Arap Dede Hayır Yemeği’nin bu yıl 12’ncisi gerçekleştirildi.

Salihli’nin Poyraz Mahallesinde düzenlenen Arap Dede Hayır Yemeği Kur’an-ı Kerim’in okunması ile başladı. Etkinliklerde katılımcılara kazanlarda hazırlanan yemekler ikram edilirken, hayır yemeği için çok sayıda küçükbaş hayvan kesildi. Mevlid-i Şerif’in okunduğu etkinliklerde halk inanışına göre Alperen olduğu düşünülerek ziyaret edilen Arap Dede’nin kabri başında binlerce vatandaş dualar okudu.

Arap Dede hayrına başta Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu olmak üzere, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Belediye Başkan Yardımcıları Yalım Şenkaya, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar ve mahalle sakinleri katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri