Arap Birliği İnsani Yardım Temsilcisi Reyhanlı’da İnceleme Yaptı

Arap Birliği İnsani Yardım Temsilcisi, Katar Kraliyet ailesi üyesi Sheıka Hessa Althanı, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde incelemede bulundu.

Arap Birliği İnsani Yardım Temsilcisi, Katar Kraliyet ailesi üyesi Sheıka Hessa Althanı, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde incelemede bulundu. Althanı, İHH tarafından Suriye'ye yardım amacıyla kurulan ekmek üretim fabrikasında incelemede bulunarak, yapılan yardımlarla ilgili İHH yetkililerinden de bilgi aldı. Althanı, ekmek üretim bölümünde hamur alarak ekmek çıkarılan makineye attı.

Bu arada ikram edilen ekmeklerden yiyen Althanı ekmeklerin poşetlenmesinde çalışan işçilerle birlikte de çalıştı. Yaptığı gezi ve incelemeden sonra konuşan Althanı, “Katar yardım derneğinin birlikte çalıştığı İHH'nın ekmek üretim fabrikasında inceleme yaptım. Türkiye’nin Suriye halkına yaptığı yardımların nasıl ulaştırıldığını gördüm. Yardım derneklerinin çalışmasını inceledim ve ilgililerinden bilgi aldım. Katar ve Türk yardım dernekleri ve İHH çalışmasını beğendim. Öte yandan Suriye halkına insani yardım konusundaki çabasından dolayı Türkiye’ye de teşekkür ediyorum. Hastane ve ilk, orta ve lise projelerini inceleme fırsatım oldu.” dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri