Araçların motorunu bozuyor! Tam 63 ton ele geçirildi

Türkiye'de kaçak akaryakıt yüzünden her yıl binlerce otomobil ve ticari aracın motoru bozuluyor. Son olarak 63 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Akaryakıt ürün grupları arasında yer alan benzin ve motorine son 5 ayda yüzde 100 zam geldi. Litre fiyatı 40 liraya dayanan benzin ve motorin vatandaşın bütçesini olumsuz anlamda etkiliyor. Son haftalarda ise akaryakıta indirim süreci başladı ve fiyatlar bir nebze de olsa geriledi. Türkiye'de kaçak akaryakıt satışı ise çok yaygın.

Her yıl kaçak akaryakıt yüzünden binlerce otomobil ve hafif ticari aracın motoru bozuluyor. Sanayideki tamirciler vatandaşa ucuz mazot satın almamalarını tavsiye ediyor. Son olarak yine kaçak akaryakıt ele geçirildi. Adana'da durdurulan 2 tankerde 63 ton 920 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi, 2 sürücü gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Tarsus- Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda durdurulan 2 tankerde arama yaptı. Araçlarda 63 ton 920 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan 2 sürücü emniyete götürüldü.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri