Araçlarda domuz gribi dezenfektesi

Tüm dünyada salgın bir virüs olan ve Türkiyede de etkilerini göstererek bir çok insanın hayatını kaybetmesine neden olan domuz gribine karşı önlemler her geçen gün biraz daha artırılıyor.
 Sağlık kurumlarında başlayıp, eğitim kurumlarında devam eden dezenfekte çalışmaları tüm kamu kuruluşlarına yayıldı. Vatandaşlar da kendilerini bu öldürücü virüsten korumak için maske, eldiven ve hijyenik kremler gibi virüslerden korunmaya yarayan önlemler aldı.
Kendi piyasasını oluşturan domuz gribi oto yıkamacıları da bir takım önlemler almaya yöneltti. Makro Market altındaki oto yıkama şirketi Almanya’dan getirdiği dezenfekte makinesi ile otomobillerin iç kısımlarında etkisini altı ay boyunca yitirmeyecek bir hijyen sağlıyor. Oto yıkamanın sahibi Muhittin Uçan, domuz gribi ve benzeri salgın hastalıklara karşı oldukça etkili olduğunu söylediği dezenfekteyi nasıl yaptığını şu şekilde anlattı: “Araç içerisine koyduğumuz dezenfekte cihazını özel sıvısı ile dolduruyoruz. 20 dakika içerisinde bu özel sıvı kaynayarak kimyasal bir duman haline geliyor. Oluşan bu kimyasal duman, aracınızın içindeki alanlara bir film tabakası şeklinde yapışıyor. Var olan bakterileri öldürüp, yeni bakteri oluşumunu belli bir süre engelliyor. Kullanılan kimyasallar Almanya Hijyen ve Mikrobiyoloji Derneği tarafından sertifikalanmış ve insan sağlığına hiçbir zararının olmadığı belirtilmiştir” dedi.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri