Araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e ulaştı

EPDK Başkanı Yılmaz, "Altyapımız tamam. Elektrikli araç piyasamız Türkiye yüzyılına hazır." ifadesini kullanarak, "Şarj@TR uygulamasıyla EPDK'den şarj ağı işletmeci lisansı alan şirketlerin halka açık tüm şarj istasyonları görüntülenebilir." dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, ticari olarak hizmet veren 4 bin 498 elektrikli araç şarj noktası bulunduğunu belirterek, "124 şirket, Türkiye genelinde şarj istasyonu kurmak için lisans aldı. Altyapımız tamam. Elektrikli araç piyasamız Türkiye yüzyılına hazır." dedi.

Yılmaz, elektrikli araç piyasasındaki çalışmalara ilişkin son gelişmeleri, AA muhabirine değerlendirdi.

Son bir yılda yapılan düzenlemelerle dünyada ilk kez "şarj ağı işletmeci" tanımının mevzuat kapsamına alındığını ifade eden Yılmaz, "Böylelikle hem yasal altyapı oluşturuldu hem de ilgili tüzel kişiler lisanslandırıldı. Bütün elektrikli araç sahipleri, şarj ağı işletmeci lisansı sahibi tüzel kişilerin, otoparklar, AVM'ler, benzin istasyonları gibi birçok noktada kuracakları istasyonlarla oluşturacakları şarj ağlarından bu hizmeti alma imkanına kavuştu." diye konuştu.

Yılmaz, şarj istasyonu işletmek için gerçek kişi veya şirketlerin, lisans sahibi şirketlerden sertifika almak yöntemiyle de şarj istasyonu işletme imkanına sahip olabileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri