Araç muayene istasyonlarında yeni dönem! Bu eksik sorun teşkil etmeyecek

Türkiye'de araç muayene istasyonlarının uygulamaları ve muayene ücretleri gündemden düşmüyor. Son olarak TüvTürk muayene istasyonlarında yeni uygulama hayata geçirildi.

Türkiye'de TüvTürk araç muayene istasyonlarına tepki dinmiyor. Muayene ücretlerinin pahalı oluşundan şikayet eden vatandaş bir taraftan da muayene esnasında yapılan uygulamalara kızıyor. Ülkemizde uzun süredir uygulanan yaz lastiği ve kış lastiği kontrolü uygulamasına son verildi. TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamada, bundan sonra araç muayenesinde lastik türünün değil, sadece lastik diş derinliğinin dikkate alınacağı belirtildi.

Kamusonhaber'de yer alan içeriğe göre, periyodik muayene için lastik diş derinliğinin en az 1,6 mm olması gerektiği, Yola Elverişlilik Muayenesi'nde ise alt sınırın 2 mm olduğu ifade edildi. Araç muayenesinde lastik diş derinliklerinin dijital kumpaslarla ölçüleceği belirtildi.

LASTİK DİŞİNDE 3 MM ALTI TEHLİKELİ

TÜVTÜRK, lastik diş derinliği ile ilgili araştırmalara da dikkat çekti. Araştırmalara göre, tehlike sınırı kabul edilen 3 mm diş derinliğinin altına inen lastiklerde su tahliye kapasitesinin yüzde 70 oranında azaldığı, fren mesafesinin yüzde 30 oranında arttığı ve direksiyon hakimiyetinin yeni bir lastiğe göre 6-7 kat düştüğü belirtildi.

UYGULAMA OLUMLU TEPKİ ALDI

Söz konusu karar, araç sahipleri üzerindeki baskıyı azaltırken olumlu tepkiler aldı. Araç sahipleri, yaz ve kış lastiği değişim süreçlerinin karmaşık ve masraflı olduğunu, bu durumun ise bir yük getirdiğini ifade ediyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri