Araba fiyatına gelinlik

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte gelinlik satışları da arttı. Gelinliğin fiyatı marka ve kalitesine göre değişiyor. Bin liraya da 6 bin liraya da gelinlik var. Düğün alışverişleri esnafı sevindirirken, aile bütçesini ise zorluyor

Düğün sezonu açıldı. Her hafta şehrin farklı noktalarında onlarca düğün merasimi gerçekleştiriliyor. Çiftlerin bir kısmı bahar ayında düğün yaparken, önemli bir kısmı ise düğün için yaz aylarını tercih ediyor. Yazın evlenecek gençlerin düğün alışverişi devam ediyor. Evliliğe adım atacak çiftler ve evlatlarını bir ömür boyu mutluluğa ulaştıracak heyecanlı ailelerin altından çeyize, davetiyeden gelinlik ve damatlığa kadar bir düğün alışverişi heyecanı sardı. Alışverişe çıkan çiftlerin sarraftan sonraki ilk durağı ise gelinlik mağazası oluyor. Sezonun açılmasıyla birlikte farklı ve ilgi çekici gelinlikler de mağaza vitrinlerindeki yerini aldı.

GELİNLİK SATIŞLARI ARTTI

Gelinlik satışlarında gözle görülür bir artış var. Her mağazadan günde 5-10 gelinlik ve kınalık elbisesi satılıyor. İnternetten veya Ankara ve Bursa'dan gelinlik sipariş eden de var. Mağazalarda her bütçeye uygun gelinlik bulmak mümkün. Bazı gelinliklerin değeri ise eski model arabaların fiyatını geçiyor. Bazı mağazalar gelinlikleri Avro üzerinden satıyor. Gelinlik fiyatları 800 ila 6 bin lira arasında değişiyor. Gençler ise en çok değeri bin 500 ila 3 bin lira aralığında olan ürünleri tercih ediliyor.

GELİNLİK KİRALAYAN ÇOK

Özel bir gelinlik mağazasının sahibi Ahmet Erhan Uyar, gelinlik fiyatları ve satışları hakkında bilgi verdi. 22 yıldır gelinlik ve kınalık elbise sattığını, sezonunun açılmasıyla birlikte gelinlik satışlarında ciddi bir artışın olduğunu ifade eden Uyar, dar gelirli gençlerin veya ailelerin daha çok gelinliği satın almak yerine kiraladığını söyledi. Uyar, “Kiralama ile satın alma arasında pek fark yok. 300-500 lira gibi bir fark sözkonusu” açıklamasında bulundu.

AİLE VE GENÇLER DİKKATLİ OLSUN

Düğün sezonunun geçen yıla göre bu yıl uzadığını söyleyen Uyar, “Son 3-4 yıldır Ramazan, yazın ortasına denk geliyordu. Düğünlere Ramazan molası veriliyordu. Düğün piyasası da bu durumdan etkileniyor. Ramazan ayı her yıl 10 gün öne geliyor. Bu nedenle düğün sezonu uzuyor. Hareketli bir sezon bekliyoruz” sözlerini kullandı. Düğün alışverişinde aile ve gençlere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Uyar, “Güvenilir yerlerden alışveriş yapın. Mağdur olmamak için dikkatli olun” uyarısında bulundu.

ZÜLEYHA ÖNAL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri