Apple’ın satışları ilk kez Microsoft’u geçti

Silikon Vadisi’nin en eski rekabetlerinden biri olan Apple – Microsoft mücadelesinde yıllar sonra bir ilk yaşandı; Apple’ın cihaz satışları Microsoft’u geçti

Apple, her zaman ‘havalı’ olma faktörü ile Microsoft’un bir adım önündeydi. Ancak Microsoft’un Windows ürün ailesi sürekli daha çok satıyordu. Gartner’ın bu hafta yayınladığı son araştırmasına göre, artık bu da değişti. Apple, satış rakamlarında da Microsoft’un önüne geçti.

Genel olarak 2013 yılının geride bıraktığımız bölümüne mercek tutan Gartner, iPad, iPhone ve Mac’in, Windows bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlardan daha çok sattığını açıkladı.

Bu tarihi bir gelişme, çünkü Windows PC’ler Apple’ın pazar payını kesen en büyük etkendi. Ancak artık kullanıcılar bilgisayar yerine tablet ve akıllı telefonları tercih ediyorlar. Windows Phone her ne kadar başarılı olsa da, bu segmentlerde akla gelen ilk iki platform iOS ve Android oluyor.

Microsoft ilk kez geriye düştü
Apple, 2012 yılında toplam 159 milyon Mac, iPhone ve iPad satışı gerçekleştirdi. Microsoft Windows işletim sistemli cihazların satışı ise biraz daha fazlaydı; 175 milyon.

Ancak 2013 mobil trendin yükseliş grafiğinin tırmandığı yıllardan birisi. Mobil cihaz satışları hızla artıyor. Bundan olsa gerek; Apple’ın 2013 satış rakamları 233 milyona yükseldi. Microsoft ise 181 milyonda kaldı.

Microsoft’un Apple’ın bu denli geride kalmasının ardında yatan şey ise firmanın mobil stratejisi. Windows Mobile ile yola çıkan Microsoft, bir hata yaptığını fark ettiği an her şeyi sıfırdan aldı. Bu da doğal olarak firmanın mobil pazarı Android ve iOS’a teslim etmesine neden oldu. Windows Phone 8 iyi bir mobil işletim sistemi ancak daha önce hayata geçirilmesi ve şu an olgunlaşma dönemini yaşaması gerekiyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri