Apple’dan Yeni Bir Dünya Rekoru

Amerikalı şirket Apple’ın yer yıl düzenlediği WWDC etkinliğinin biletleri bu yıl 2 dakika içerisinde tükendi.

 Apple, 10-15 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceği WWDC, yani Evrensel Geliştiriciler Konferansı'nın biletlerini satışa sundu. Konferansın tarihini 23 Nisan'da yapılan toplantıda açıklayan Apple, biletlerin de ne zaman piyasaya sunacağını dile getirmişti. Özellikle uygulama geliştiricilerin özel ilgisini çeken bu etkinlik için biletler dün akşam Türkiye saati ile 20.00'da satışa sunuldu. Biletlerin satışa çıkmasının ardından henüz 5 dakika bile geçmeden tükendiği açıklandı. Bu şaşırtıcı durum, Apple şirketinin yeni bir rekora imza atmasına da olanak sağlamış oldu.


Apple, Evrensel Geliştiriciler Konferansı'nı (WWDC - Worldwide Developer Conference) istisnasız her yıl gerçekleştiriyor. Her yıl Haziran ayı içerisinde gerçekleşen bu konferansın bu yıl ki tarihleri de açıklandı. Uygulama geliştiricilerin ilgisini çeken konferansta, bir cihaz tanıtımının da gerçekleşmesi bekleniyor. Apple için yeni bir rekor getiren 2013 WWDC, aynı zamanda "Biletleri en kısa sürede tükenen WWDC", olma unvanının da sahibi olmuş oldu. Etkinliğin biletleri satışa sunulur sunulmaz, 5 dakika bile geçmeden tükendi. Geçtiğimiz yıl da aynı etkinliğin biletleri 2 saat içerisinde bitmişti. 2011 yılında da 12 saat içerisinde tükendiği biliniyor. Söz konusu bilgilere bakılırsa, etkinlik her geçen yıl biraz daha fazla ilgi çekmiş gözüküyor.


2013 WWDC etkinliğinin biletleri tam olarak 1 dakika 40 saniye içerisinde son buldu. Etkinliğin biletleri 1599 Dolar üzerinden satışa sunulmuştu. Bu rakam da göz önünde bulundurulduğunda, Apple'ın saniyede 89 bin Dolar kazandığı ortaya çıkıyor. Özellikle uygulama geliştiricilerinin ilgisini çeken bu etkinlikte Mac OS X 10.9 ve ios 7 tanıtımlarının yapılması beklenirken, yeni bir iPhone modelinden de söz edileceği düşünülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri