Apple’daki ayrılıkların sebebini CEO açıkladı

Apple’da iOS ve perakende departmanlarının başında bulunan isimlerin işten ayrılacağının açıklanması gündem yaratmıştı. Apple CEO’su Tim Cook, verdiği bir röportajda bu ayrılıkların sebebine değindi.

Dış dünyaya fazla sır vermeyen Apple, kapalı kapılar ardında en iyi ekip çalışmasına sahip firmalardan biri olarak tanınıyor. Özellikle Steve Jobs’un ikinci döneminde hem yönetim kurulu hem de üst düzey yöneticileri olarak çok önemli isimleri kadrosuna katan Apple, şirketin farklı yaklaşımını benimseyen isimlerle çalışıyor.

Fakat geçtiğimiz günlerde yaşanan harita krizi, Apple ekibinde de çatlaklara sebep oldu. Apple’ın kendi geliştirdiği haritasının başarısız olması üzerine iOS’un başında bulunan Scott Forstall ve CEO Tim Cook’un arası açılmıştı. Tim Cook, Forstall’dan yayınlanacak özrün altına imza atması istemiş fakat Forstall bunu reddedince özür Cook’un imzasıyla yayınlanmıştı. En azından gelen bilgiler bu şekildeydi. Bunun üzerine  de Tim Cook’un Scott Forstall’dan istifa etmesini istediği söyleniyordu.

Geçtiğimiz günlerde Bloomberg’e konuşan Apple CEO’su Tim Cook, isim vermeden Scott Forstall’e gönderme yaptı. Şirkette son dönemde yaşanan kadro değişikliğini takım çalışmasına bağlayan Cook, yeni ekip üyeleriyle bu birlikteliğini geliştirdiklerini söyledi.

”Ekip çalışması çok önemli ve bu inovasyon için mutlak sağlanması gereken bir ortam. Çok üst düzeyde A+ takım ruhuna sahip olmak zorundasınız. Biz de yaptığımız değişikliklerle takım çalışmasını çok daha üst seviyeye çıkardık.”
Tim Cook, şirketten ayrılacak olan Scott Forstall ve John Browett’ın ismini telaffuz etmese de onların takım ruhunu bozduğunu ima ediyor olsa gerek. Bu da imza krizi söylentilerini doğrular nitelikte. İşin entresan yönlerinden biri de Steve Jobs’ın ardından Apple’ın en kıdemli isimlerinin takım ruhu konusunda problem yaşaması. Apple’da yaklaşık 15 senedir çalışan Scott Forstall, Steve Jobs’a yakın isimlerden biriydi. Belki de Apple, Tim Cook yönetiminde otorite problemleri yaşıyor.

Öte yandan Tim Cook, yeni ekibi öve öve bitiremiyor. iOS’un başına getirilen tasarımcı Jony Ive’ın dünyadaki en iyi duyulara sahip insanlardan biri olduğunu belirten Cook, Apple ürünlerin tasarımlarını şekillendiren Ive’ın bundan sonra iOS’a da değerli dokunuşlar yapacağını düşünüyor. Cook, teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Bob Mansfield’ın ise dünyadaki en iyi mühendislerden biri olduğunu görüşünde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri