Apple ofis açınca Türkiye'yi sallar mı?

Türkiye’deki tüketicileri birer fanatik haline gelen Apple, acaba aynı ilgiyi onlara gösteriyor mu dersiniz? Sorunun yanıtı, fanatikleri üzecek gibi.

Her çıkardığı telefon, bir önceki modelden daha fazla satan ve satış rekorları kıran Apple’ın, küresel bir dev haline gelmesi, beraberinde yönetmesi çok zor olan bir müşteri ilişkileri sorumluluğu da getiriyor.

Aslına bakarsanız, bu kadar büyük olmasına rağmen müşteri ilişkileri konusunda sayısız başarı öyküsü çıkartabilecek kadar da iyi bir stratejiye sahip firma, bu yeteneğini her ülkede gösteremeyebiliyor.

SDN Teknosa Magazin 29. sayımızın kapak konusu da olan iPhone 5 için çıkış tarihleri konusunda Türkiye’ye uygulanan tavır, ülkemizdeki Apple tutkunları için tam anlamıyla hayal kırıklığı oldu.

21 Eylül’de Amerika’da satışa çıkan cihazın Türkiye’de resmi satış ortakları üzerinden (Avea, Vodafone, Turkcell, Teknosa, vb), satışa çıkma zamanı 14 Aralık 2012.

Yani, Apple CEO’su Tim Cook’un yaptığı sunumda, ABD’den sonra Avrupa ve Avrupa’dan sonra yer alan 3. Dünya ülkeleri ile aynı kategorideyiz.

Şimdi taze bir haber var

Apple, Türkiye’de resmi ofis açmak için ciddi bir insan kaynağı avına çıktı. Deneyimli kişilerden oluşturacağı bu ekip için ülke müdürü bile belli oldu.

Oracle Türkiye’de uzun süre başarılı bir kariyer sürdüren Resan Yüner, artık Apple Türkiye ofisinin başında. Yakında bu ekibe tanınmış isimlerin de katıldığını görürsek şaşırmayalım.

Bu yapılanma ile beraber, Apple nazarında Türkiye’nin yeni yeri acaba nasıl olacak?

Türkiye ofisi ile beraber, en azından ABD ile aynı tarihte olmasa da, Avrupa ile aynı tarihte iPhone ve iPad gibi ürünlere ulaşma imkanımız olabilir mi?

Not: Bu sayıdaki yazımda kaşımak istemediğim ve Apple Türkiye ofisinin kucağına bırakılan pimi çekilmiş bir bomba daha olduğunu belirteyim.

Apple, cihazlarında sunduğu haritalarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımıyor. Bu konuyla ilgili neler olacağını da ilerleyen günlerde göreceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri