Apartman Yöneticileri Asansör Bakımını Yaptırmaları İçin Uyarıldı

Nevşehir Belediye Başkanlığı asansörlerin bakımlarının zamanında yapılması için apartman yöneticilerini uyardı.Nevşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Resmi Gazetede 'Asansör bakım ve işletme yönetmeliği'nde...

Nevşehir Belediye Başkanlığı asansörlerin bakımlarının zamanında yapılması için apartman yöneticilerini uyardı.

Nevşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Resmi Gazetede 'Asansör bakım ve işletme yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin' yayımlandığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi: "Buna göre 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını belirlemek için belediye sınırları içerisinde bulunan yapılardaki tüm asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yaptırılması gerekiyor. Kontroller ise bu hususta akredite olmuş A tipi muayene kuruluşları tarafından yaptırılması gerekiyor."

Açıklamada, Nevşehir Belediyesi tarafından yönetmelikte öngörülen kriterler doğrultusunda yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, Türk Standartlar Enstitüsü ile protokol imzalanarak, asansör konusunda akredite olmuş A tipi muayene kuruluşu olarak 2014 yılı asansör periyodik kontrollerini yapmak üzere yetkilendirildiği vurgulandı.

Yüklenici kuruluş olarak, Türk Standartları Enstitüsü’nün görevlendirmiş olduğu teknik personeller kontrol ve muayene çalışmaları yapacak. İlgili yönetmelik gereği bina sorumlusunca yıllık kontrolüne izin verilmeyen asansör, A tipi muayene kuruluşu tarafından ilgili idare olarak Nevşehir Belediyesi’ne bildirimde bulunulacak. Bu yönde bildirim yapılması halinde yıllık kontrolü yapılıncaya kadar asansör hizmet dışı bırakılması sağlanacak.

Bu nedenlerle asansör sistemine sahip apartman görevlilerin en kısa sürede asansör veya asansörlerin yıllık kontrolünü gerçekleştirmek üzere Aksaray Yolu 1. kilometrede bulunan Türk Standartları Enstitüsü Nevşehir İl Temsilciliği'ne başvurmaları gerekiyor. Detaylı bilgiye sahip olmak isteyen apartman görevlilerinin Nevşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne şahsen başvuruda bulunabilecekleri gibi, Nevşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.nevsehir.bel.tr’den de ayrıntılı bilgileri elde edebilecekleri belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri