Antrenörlüğe ilgi artıyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkanı Alettin Çılgın, antrenörlük kurslarına katılımın son yıllarda oldukça arttığını söyledi.
Çılgın yaptığı açıklamada, GSGM olarak çeşitli spor dallarında antrenör kursları açtıklarını belirterek, ''Bu kurslara artık Türkiye'nin her kesiminden ve her çeşit meslek grubundan insanlar katılıyor. İnsanlarımızın eskiden antrenörlük kurslarına bakış açısı faklıydı. Ülkemizde lisanslı sporcu sayısının artışına paralel olarak antrenör sayısında da büyük bir ilerleme kaydediyoruz'' dedi.
Türkiye'de nitelikli sporcuların olması için eğitimli antrenörlerin yetiştirilmesi gerektiğini kaydeden Çılgın, ''Açtığımız antrenör kurslarında adaylarımızın eğitim düzeylerine dikkat ediyoruz. İyi eğitilmiş bir antrenör, gençlerin spora bakış açısını da olumlu yönde etkiler. Ülke olarak spor kültürümüzün daha iyi noktalara gelebilmesi adına antrenörlere verilen değerin artması gerek. Antrenörlük kurslarıyla özellikle çeşitli üniversitelerin beden eğitimi spor yüksek okulunda okuyan gençlerimize alternatif bir meslek yaratmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.
GSGM olarak antrenör kurslarıyla farklı bir istihdam alanı yarattıklarını ifade eden Alettin Çılgın, şunları söyledi:
''Kurslarımıza daha fazla talep olması için ücretlerimizi düşük tutmaya özen gösteriyoruz. Örneğin işitme ile görme engelliler antrenörü olma için açtığımız kurslarda 1. kademe için yalnızca 30 TL alıyoruz. Beşinci ve son kademe için ise antrenör adayları 50 TL ücret ödüyor. Gelecek yıl için açacağımız antrenörlük kurslarında da çok düşük bir artış yapacağız. GSGM Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı olarak 23 federasyon adına kurs düzenliyoruz. Diğer federasyonlar ise kurslarını kendi belirledikleri fiyatta açıyor.''
ÖNEMLİ SPOR ORGANİZASYONLARININ ANTRENÖRLÜK KURSLARINA ETKİSİ-
GSGM Spor Eğitimi Dairesi Başkanı Çılgın, Türkiye'de uluslararası alanda düzenlenen önemli spor organizasyonlarının, antrenörlük kurslarına katılımı önemli ölçüde etkilediğini belirtti.
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'ndan sonra birçok kişinin bu spor dalında antrenör olmak adına adeta 'yarıştığını' belirten Çılgın, sözlerini şöyle tamamladı:
''Basketbolda açılan antrenör kurslarına ilgi her geçen gün artıyor. Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 2011 Üniversite Kış Oyunları sayesinde kış sporlarında açılan antrenörlük kurslarına rağbet de arttı. Böylesine önemli organizasyonları düzenlemeye devam ettiğimiz takdirde, ülke sporu, hem sporcu hem de antrenör bazında daha fazla gelişecek.''

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri