Antrenörler panelde buluştu

Türkiye Futbol Federasyonu ile Futbol Antrenörleri Derneği Konya şubesince düzenlenen, “futbol antrenörleri Ziya Doğan gelişim semineri” dün yapıldı.

Serbest muhasebeciler mali müşavirler Odasında gerçekleştirilen oturuma Konya ve Karaman’dan 407 üyeden çok azı katıldı.. Şube Başkanı İsmet Karababa açılış konuşmasında, 4 yıl önce göreve gelirken verdikleri sözü yerine getirdiklerini ve derneğe tesisi kazandırdıklarını açıkladı. Karababa, katılımcılara teşekkür ve etti ve seminere, Genel Başkan İsmail Dilber’ini de katkılarıyla, Konyaspor’u süperi lige taşıyan teknik direktör Ziya Doğan’ın ismini verdiklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Baykan ise, fair-play ödülünü Konya’da ilk kez İsmet Karababa’nın aldığını, Taşkentspor’un 5 yıl kırmızı kart görmeyerek ödülü ikinci kez Konya’ya taşıdığını ve kendisinin de fair-play ödüllü taşıma onurunu taşıdığını belirtti ve Federasyon olarak Türk futbolunun gelişmesi için büyük çaba sarfettiklerini sözlerine ekledi.    
Seminerin ilik konuşmasını, Türkiye Futbol Federasyonu, “Herkes İçin Futbol” projesi, okul futbolu gelişim yönetmeni Sinan Bozkurt yaptı.. Gençlik gelişim programları konusunda konuşan Bozkurt, Türkiye’de profesyonel futbol dışında futbol etkinliklerinin yüzde 98’ini amatör futbolun oluşturduğunu söyledi. Türkiye HİF projesinin 2007 yılında başladığını, Türkiye’nin şu anda 2 yıldızı bulunduğunu, yeni sbezonhda bunun 3 yıldız’a ulaşacağını belirten Bozkurt, Herkes İçin Futbol projeleri hakkında geniş açıklamalar yaptı.  HİF’teki amacın temel değerleri rekabetten uzak, fair-play ve eğlence odaklı, aynı zamanda spor olarak uygulamak olduğunu açıklayan Sinan Bozkurt, “amacımız, geleceğin yıldız futbolcularını yetiştirmek” diye konuştu.
Dr. Ayhan Yalnız başkanlığında yapılan, “amatör futboldaki tehditler ve fırsatlar” konulu panel büyük ilgi gördü.. İlk konuşmayı yapan Yrd. Doç. Dr. Turgut Kaplan, “Türkiye’de kulüpleşme yok, takım var” dedi.  Bunlara örnek olarak mahalle ve okulu takımlarını gösterebileceklerini, ayrıca birde geçmişte Silahlı Kuvvetler ve fabrika takımlarının eklenebileceğini belirten Kaplan, en önemli sorunların: tesis, sağlık, beslenme ve şiddet olduğunu dile getirdi.
Spor adamı ve Taşkentspor kulübü Başkanı Hüseyin Öner, futbola kurumların katkı yapmalarının ortak istekleri olduğunu, bununda amatör futbol için bir fırsat olduğunu söyledi ve konuşmasını şöyle sürdürdü. “Ancak, kulüplerde görev yapan yöneticiler ne yazık ki, spordan uzak ve spora yatkın değiller. Bu da sporda bir tehdit olarak karşımıza çıkıyor..”
TSYD Konya şubesi Başkanı, gazeteci Recep Çınar, ekonomik sıkıntılara rağmen geçmişte futbolcuların daha özverili olduklarını dile getirerek, “sorun, sporu yönetenler ve antrenörlerde. Bununu yanı sıra tesisler yetersiz. Tesisleşme ile sporcu yetiştirme eş anlamlıdır” şeklinde konuştu.
Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Konya şube Başkanı Bülent Koyuncu, “amatör futboldaki sıkıntı,. kulüplerin hedeflerine ulaşamamasında yatıyor. Gelir kaynakları yetersiz” dedi.. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri