Antalya'ya Gelen Turist Yüzde 7,5 Arttı, En Fazla Ziyaretçi Rusya'dan

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Antalya’ya gelen yabancı ziyaretçi sayısının Ocak-Ağustos 2013 döneminde yüzde 7,5 artarak 7 milyon 893 bin kişiye ulaştığını bildirdi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Antalya’ya gelen yabancı ziyaretçi sayısının Ocak-Ağustos 2013 döneminde yüzde 7,5 artarak 7 milyon 893 bin kişiye ulaştığını bildirdi. Söz konusu zaman diliminde en fazla ziyaretçi Rusya’dan geldi.

AKTOB Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) verilerine göre Almanya’nın yüzde 1 gerileyerek 1,8 milyona düştüğü 8 aylık dönemde ilk sırayı yüzde 16 artışla Rusya aldı. Bu pazardan gelenlerin sayısı da 2,4 milyon oldu. Benzer büyüme oranı Ukrayna pazarında da yakalandı, bu ülkeden gelenler 282 bin kişi oldu.
8 ayda sağlanan ziyaretçi artışının yüzde 70’i Bağımsız Devletler Topluluğu pazarlarından elde edildi. Rusya tek başına yüzde 52 pay aldı. Büyümede Avrupa’nın payı yüzde 20’lerde kaldı. İsrail pazarı da gelişmeye yüzde 5 katkı yaptı.

Antalya, Avrupa pazarlarından Hollanda’da yüzde 3,3 büyüme yakaladı. İngiltere pazarı da 8 ayı yüzde 5 artışla tamamladı. Antalya bu dönemde, Avusturya, Fransa, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Macaristan ve Polonya pazarlarında gerileme yaşadı.

Öte yandan komşu ülkelerden İran pazarındaki gerileme devam etti. 8 ayda yüzde 53 düşüş yaşayan pazar 30 bin dolayına geriledi. Bu yıl yeniden toparlanmaya başlayan İsrail’den gelenlerin sayısı yüzde 175 artarak 53 bine yükseldi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri