Antalya Kent Konseyi: Perge, Expo 2016’nın Cazibe Merkezi Olabilir

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu, dünyanın en önemli antik şehirlerinden birisi Perge'nin, EXPO 2016'ya yetiştirilmesini istedi. Antalya Kent Konseyi, ağustos ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı konusunu ‘Perge EXPO 2016'ya...

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu, dünyanın en önemli antik şehirlerinden birisi Perge'nin, EXPO 2016'ya yetiştirilmesini istedi. Antalya Kent Konseyi, ağustos ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı konusunu ‘Perge EXPO 2016'ya hazır mı?’ olarak belirleyen Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu, bu konuda hazırladığı öneri raporunu başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve EXPO 2016 Komitesi’ne iletecek.

    Toplantıda konuşan Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel’in Perge kazılarının son durumuna dair bilgiler verdi. Arkeolog Sedef Çokay kazı detaylarını turizmcilerle paylaştı. Özellikle son yıllarda şehrin batısında açığa çıkarılan buluntulardan etkilenen turizmciler, artık Perge ziyaretlerinin rotasının değişeceğini ve Perge’de daha kapsamlı ziyaretler yapılması gerektiğini dile getirdi.

    PERGE ÇEKİM GÜCÜ OLMALI

    Kent Konseyi'ne Perge ile ilgili önerilerini sunan turizmciler bu bölgenin EXPO 2016’nın çekim gücü olabileceğini söyledi. EXPO’ya gelen turistlerin dünyanın en önemli antik şehri olan Perge’yi ziyaret edebileceğini söyleyen turizmciler, EXPO 2016’nın Perge’nin tanıtımı açısından önemli bir fırsat olabileceğini vurguladı.

Perge’nin ışıklandırılmasını isteyen turizmciler sıcak yaz günlerinde turistlerin gece ziyareti yapabileceği aktarıldı. Perge’nin girişinde olan ve atıl olarak bekleyen Perge Tiyatrosu’nu ziyaretlere uygun hale getirilebileceğini ifade eden turizmciler, 2009 yılında Unesco Dünya Mirası geçici listesine dahil olan Perge şehrinin Dünya Mirası listesine girmesi için çalışmaların hızlanması yönünde ortak fikirde buluştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri