Antalya Havalimanı Mülkü Amiri Yavuz : Şuan Bekleyen Yolcumuz Yok

Rusya'da faaliyet gösteren bir tur firmasının iflas etmesiyle birlikte tatil için geldikleri Antalya'da havalimanında mahsur kalan Rus turist olmadığı bildirildi. Antalya Havalimanı Mülki Amiri, Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, "İlk gün havalimanına...

Rusya'da faaliyet gösteren bir tur firmasının iflas etmesiyle birlikte tatil için geldikleri Antalya'da havalimanında mahsur kalan Rus turist olmadığı bildirildi. Antalya Havalimanı Mülki Amiri, Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, "İlk gün havalimanına gelenlerden uzun süre bekleyenler olmuş ama onun dışında şuan bekleyen yok." dedi.

Rus Labirint Tour'un iflasıyla birlikte mağdur olan 30 bin müşterisinden bir kısmı da tatil için Antalya'ya gelenler oldu. Firma anlaşmalı olduğu havayolu firmalarına paralarını ödemediği için yaklaşık bin 500 Rus turist geri dönemedi. Bu yolculardan bir kısmı krizin patlak verdiği ilk gün olan 2 Ağustos Cumartesi günü, ülkelerine dönebilmek için uzun süre Antalya Havalimanı'nda bekledi. Mağdur olan yolcu sayısının 35-40 kişi kadar olduğunu ifade eden Mehmet Yavuz, ülkesine dönemediği için şuan havalimanında beklemek zorunda kalan yolcu olmadığını söyledi. Antalya Havalimanı yetkilileri de iddia edildiği gibi iki gecedir havalimanında yatıp kalkanlar olmadığını savundu. Firmanın tatil için Türkiye'ye gönderdiği bir 500 Rus turist olduğunu ve bunların yarısının ülkesine geri döndüğünü kaydeden yetkililer, kalanların ise otellerde konaklatıldığını, uçak ayarlandıkça ülkelerine gönderildiklerini söyledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri