ANSİFED, Mısır’a iş gezisi düzenliyor

Merkezi Konyada bulunan Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) 13-16 Kasım 2009 tarihleri arasında Mısıra iş gezisi düzenleyecek.

Gezide, iki ülke işadamlarının işbirliklerinin geliştirilmesi, ticaret imkânlarının yerinde görülmesi ve ikili iş görüşmelerinde bulunulması hedefleniyor. İş gezisi programıyla ilgili açıklama yapan ANSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Öner Boysan, iş dünyasına Mısır gezisine katılım çağrısı yaptı.

Boysan şunları kaydetti: “Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu TUSKON’a bağlı 7 federasyondan biri olan ANSİFED olarak, Mısır ve Türkiye arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek adına; her iki taraftan işadamlarımızın buluşmasını, tanışma ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirmeyi, karşılıklı iş görüşmelerinin ardından, fabrikaların ziyaret edilmesini planlanmaktayız. Üyelerimizin yeni pazar ve fırsatlarla tanıştırılması adına gerçekleştirilecek gezimizde, Mısır ile iş yapmak, Mısır’a belirli projeler ya da sektörler bazında işbirliği kurmak konusunda düşüncesi olan işadamlarımızın bilgilendirileceği toplantı kapsamında bir işbirliği protokolünün imzalanması, karşılıklı ticaret hacminin geliştirilmesi ve iş ortaklıklarının kurulması olmak üzere 3 ana hedefe odaklanılmıştır. Gezimize ANSİFED üyesi Derneklerinin üye işadamları katılacaktır. Mısır, 75 milyonluk nüfusu, çevre ülkelerle olan ekonomik ve ticari ilişkileri, A.B.D.’ye kotasız ve vergisiz tekstil ürünleri ihraç eden ülkeler arasında bulunması ve ülkemize yakınlığı nedeniyle, yatırım ve ticaret açısından ciddi imkânlar sunmaktadır. Mısır ülkemiz ihracatı ve ucuz hammadde ithalatı açısından hemen hemen her üründe önemli bir potansiyel taşımaktadır. Mısır’ın gümrük vergilerinde indirimlere gitmesi ile bu indirimlerin Türk işadamları için yeni bir pazar kapısını açtığını düşünüyoruz. Gezimiz kapsamında Türk Ticaret Müşavirliği, Mısır İşadamları Derneği, Mısır Ticaret Odası ve Mısır Odalar Birliği üyeleri ile ikili görüşmeler yapmayı planlamaktayız.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri