Annesinin Hastanedeki İlgisizlikten Dolayı Öldüğünü İddia Etti

Hatay'ın Erzin ilçesinde, mide ağrısı şikayeti ile devlet hastanesine gelen 68 yaşındaki kadın, kalp krizinden öldü. Midesindeki ağrılar nedeni ile annesi Ayşe Karaçoban'ı tekerlekli sandalye ile hastaneye getirdiklerini söyleyen Muhsin Karaçoban,...

Hatay'ın Erzin ilçesinde, mide ağrısı şikayeti ile devlet hastanesine gelen 68 yaşındaki kadın, kalp krizinden öldü. Midesindeki ağrılar nedeni ile annesi Ayşe Karaçoban'ı tekerlekli sandalye ile hastaneye getirdiklerini söyleyen Muhsin Karaçoban, eve tabutla döndüklerini söyledi. Annesinin ihmalden öldüğünü iddia eden Karaçoban, bir branşın dışında hiç bir dalda uzman doktoru bulunmayan devlet hastanesinin sağlık ocağına döndüğünü söyledi. Olayda ihmali olanlardan davacı olacağını kaydetti.

Acil servisinde bulunan doktorun annesinin hastalığını yanlış teşhis ettiğini söyleyen Muhsin Karaçoban, ''Geçtiğimiz cuma günü akşam saat sekiz sıralarında 'Oğlum midem ağrıyor' diyen annemi devlet hastanesine götürdüm. Sıra numarası aldıktan sonra acil servise geçtik. Acil serviste bulunan doktor, yüzümüze dahi bakmadan şikayetiniz nedir diyerek sordu. Oturduğu yerden dahi kalkmayan doktor hemşirelerden annemin şekerini ve tansiyonunu ölçmelerini istedi. Annem daha önce sol tarafından felç geçirmişti. Ben bunları doktora izah ettim. Şeker ve tansiyonunu normal bulan doktor bize bir mide ilacı yazarak evimize gitmemizi söyledi. Ben de annemi arabaya bindirdim. Açık olan eczaneden de doktorun yazdığı mide ilacını alarak evimize döndük." dedi.

Cumartesi günü aynı rahatsızlıktan şikayet eden annesini tekrar Erzin Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini belirten Emine Karaçoban ise ''Mide bulantısı geçiren annemi gündüz saat 10.00’da tekrar aynı hastaneye getirdim. Beklediğimiz sırada annem fenalaştı.. Ben annem ölüyor diyerek bağırınca hemşireler annemi alarak hasta yatağına yatırdılar. Hemşireler doktor bey hastayı kaybediyoruz dediler. Doktor anneme müdahale etmeye başladı.Annem o sırada kalp krizi geçiriyormuş. Doktor annemin kalbinin durduğunu söyledi. O anda annemi kaybettik." şeklinde konuştu.

Kendilerine verilen ölüm raporunda hastanın kalp krizi sonucu öldüğünün belirtildiğini söyleyen Emine Karaçoban ''Mide şikayeti olan anneme hiç bir tahlil yapmadılar. Anneme bir tahlil yapılsaydı kalp krizi geçirdiği anlaşılırdı. Fakat iki kere geldiğimiz hastanede, acilde bulunan iki farklı doktor da annemden hiç bir tahlil istemedi. Acımız büyük. Annemizi kaybettik. Bu hastanede tedavi olmak istemeyen annem meğerse haklıymış. Annem daha önce felç geçirmesine rağmen tüm ihtiyaçlarını kendisi görebiliyordu. Koltuk değneklerinden yardım alarak yürüyebiliyordu. Bu bir sağlık skandalıdır. Buna benzer hadiselerin bu hastanede yaşandığını duymuştuk ama inanmamıştık. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Annemin ölümünde ihmali olanlardan davacı olacağız." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri