Annelere anlamlı jest

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram Kadın Meclisi tarafından Anneler Günü münasebetiyle düzenlenen “Ümmül Hayr (Annelerin En Hayırlısı)” isimli programda annelerle bir araya geldi

Bacıyan-ı Meram Kadın Girişimci Kooperatifi’nde düzenlenen “Ümmül Hayr” (Annelerin En Hayırlısı) isimli  programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, Meram Kadın Meclisi Başkanı Feray Civcik ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Yönetimi, Meram Belediyesi’nin bayan meclis üyeleri ve bayan çalışanları, Bacıyan-ı Meram Kooperatifi üyeleri, şehit aileleri ile Çocuk Danışma ve Eğitim Merkezi üyeleri katıldı.  Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun teşvik ve destekleriyle kısa bir süre önce Meram Kadın Meclisi’ni kurarak çalışmalara başladıklarını belirten Kadın Meclisi Başkanı Civcik, “İlk program olarak siz annelerimizi ağırlamak bizim için onur kaynağıdır. Tüm annelerimizin dualarına talibiz. Peygamber duasına mazhar olan annelerimiz; iyi ki varsınız. Eşlerine iş dönüşü huzurlu bir omuz sağlayan kadınlarımız, çocuklarının tüm sorumluluğunu üstlenen kadınlarımız, analarına babalarına evlat, evlatlarına da iyi bir anne olmaya çalışan yine kadınlarımız. Gelin ol, komşu ol, kayınvalide ol, yönetici ol, ol, ol, ol... Bu kadar ol’maya çalışınca da doğal olarak biz kadınların zaman zaman desteğe ihtiyacı oluyor. Bizler de Kadın Meclisi olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz.” dedi.

TÜM HİKAYELERİN KAHRAMANLARI ANALARDIR

Anneliğin Allah’ın çok güzel bir ikramı ve hediyesi olduğuna dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, “Her şeyin bir doğuş kaynağı vardır. Yaşadığımız topraklar anadır, Anadolu’dur.  Türk’ün en kutsal varlığı anadır. Anaların ağlaması tabiatı ağlatır.  Fedakâr, cefakâr, gözü yaşlı analarımız. Elleri öpülesi analarımız. Sizlerin şahsında tüm analarımızın ellerinden öpüyoruz. Tarihteki tüm hikayelerin kahramanları analardır, tüm kahramanları doğuranlar da analardır. En güçlü hükümdarları, sultanları, kumandanları doğuranlar annelerdir. Dolayısıyla tüm kahramanları doğuranlar anneler olduğu için de bütün olayların, bütün hadiselerin, bütün başarıların kahramanları da yine annelerdir. Başarıların ve güzelliklerin arkasındaki gizli ellerdir annelerimiz. Yüreğiyle evladını geleceğe uğurlayandır, koruyup kollayandır, fedakârlık yapandır. Evladının hayatıdır, nefesidir, şefkatidir. Emektir, sabırdır, üretmektir, annedir, evlattır aynı zamanda” şeklinde konuştu. Annenin çocuğun ilk öğretmeni ve mimarı olduğunu vurgulayan Toru, şunları kaydetti: “Anne bir sanatçıdır aslında ve çocuğu da en kıymetli sanat eseridir.” Şehit annelerine de ayrıca şükranlarını sunan Toru, “Yetiştirip büyüttüğünüz yavrularınız bu vatan için şehit olduklarında metanetle ‘Vatan sağ olsun’ dediniz. O şehitlerimiz olmasaydı bizler bugün huzur içinde olamayacaktık. Yüce Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin” dedi.

“EN BÜYÜK DESTEKÇİM ANNEM”

Annesi Alime Bağ’a çiçek takdim ederek ellerini öpen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bugünlere gelmemde en büyük destekçilerim annem ve eşimdir. İmar ve ömür aynı kökten geliyor. Ömrümüz de imar istiyor. Anneler hep ömrümüzü imar etmekle meşgul. İnşallah bizler de onlar gibi çocuklarımızın ömrünü her daim imar edenlerden oluruz” ifadelerini kullandı.  Toru ve Meram Kadın Meclisi Başkanı Feray Civcik, zor şartlar altında 5 çocuğunu okutarak hayata hazırladığı için yılın annesi seçilen Fatma Candemir’e çiçek ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri