'Anne Ve Babasını Unutanlar, Evlatları Tarafından Unutulmaya Mahkumdur'

Antalya'nın Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, bayramda anne, baba ve yakın akraba ziyaretlerinin önemli olduğunu söyledi. Son yıllarda bayramların tatil yapma anlayışına feda edildiğini belirten Yaşar, bayram öncesi anne ve babalar unutularak...

Antalya'nın Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, bayramda anne, baba ve yakın akraba ziyaretlerinin önemli olduğunu söyledi. Son yıllarda bayramların tatil yapma anlayışına feda edildiğini belirten Yaşar, bayram öncesi anne ve babalar unutularak tatil programları yapılmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Dünya üzerinde en ulvi ve aziz varlığın anne baba olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Yaşar, anne ve babalarını unutan ve üzenlerin ömürleri olduğu sürece evlatlarının bir gün kendilerini üzecek ve unutacaklarını hiç akıllarından çıkarmamaları tavsiyesinde bulundu. Her evladın bir gün anne ve babası gibi ihtiyarlayacağını hatırlatan Yaşar, "Kurban Bayramı'mızı tatil anlayışı içinde geçirmeyelim. Maalesef son yıllarda bayramlarımız tatil anlayışına kurban edilmiş durumda. Anne ve baba ziyaretleri ikinci plana atılmış. Her evlat bir gün anne ve babası gibi ihtiyarlayacağı ve bayramlarda evlatlarının yolunu gözleyeceği hususunda empati kurmalı. Bugün bayramlarda anne, baba ve yakın akrabalarını tatil anlayışına kurban ederek unutanlar, kendileri de bir gün evlatları tarafından unutulacaktır." diye konuştu.

Son yıllarda bayram namazlarında camilerin eskilerde olduğu gibi dolmadığına dikkat çeken Yaşar, babaların çocuklarını bayramlarda camilere getirmesi gerektiğini söyledi. Bayram gelenekleri ve bayramlaşma kültürünün çocuklarda yerinde görerek nesilden nesile aktarılmasının tarihi öneme sahip olduğunu vurgulayan Yaşar, "Kurban Bayramı namazına çocuklarıyla gelen babaların hepsini can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bu çok güzel anlayış. Bizim bayramlaşma kültürümüzü ancak gelecek kuşaklara böyle taşıyabiliriz. Çocuklar bunu camiye gelerek görecek ki gelecekte de çocuklarına gösterecek." ifadesini kullandı.

Müftü Yaşar, 'kesim karşılığı hayvanın derisini alacağım' sözüne bağlı derinin alınmasının dinen caiz olmadığını, doğru olanın kesim yaptıranın kesim parasını vermesi ve derisini de bir hayır kurumuna bağışlaması olduğunu kaydetti.

Allah'ın sağlık nimeti karşısında her sağlıklı bireyin sonsuz şükretmesi gerektiğinin altını çizen Yaşar, geçen Kurban Bayramı aynı mahallede, bir aile sofrasında birlikte olduğu kişilerin bu bayramda bir mezarlıkta toprak altında olduğunun unutulması gerektiğini ifade etti. Yaşar, "Bu dünyada hepimiz faniyiz. Geçen bayram aramızda olanlar bu bayram yok. Belki de gelecek bayram biz de hangi mezarlıkta toprağın altında olacağımızı bilmiyoruz. Bu sebeple Rabb'imizin nimetlerine karşı her daim nefes alıp verdiğimiz sürece hep şükredelim. Bu can bize emanet. Günü vakti ve saati geldiğinde teslim edeceğiz. Gerçek bayram odur ki Rabb'imizin karşısına günahlardan arınmış vaziyette çıkarak cennet ehli ile buluşma günüdür. İşte o bayram bayram ola." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri