‘anne Üniversitesi‘ Açılıyor

Gazi Üniversitesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ‘Anne Üniversitesi’ projesinde anneler alanında uzman öğretmenlerden, ‘çocuk gelişimi, medya okuryazarlığı’ gibi birçok konuda eğitim alacak.

Gazi Üniversitesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ‘Anne Üniversitesi’ projesinde anneler alanında uzman öğretmenlerden, ‘çocuk gelişimi, medya okuryazarlığı’ gibi birçok konuda eğitim alacak.

Söz konusu projenin imza törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber katıldı.

Törende bir konuşma yapan Emine Erdoğan, “Bilgilerin eskidiği bir devirde bu verilen hizmet mecbur olmuştur. Yerel yönetimlerin üniversitelerin annelere ulaşması son derece anlamlıdır. Anneler, çocuk gelişimi, medya okur-yazarlığı gibi konularda değerli hocalardan eğitim alacaktır.” dedi.

Bakan Fatma Şahin ise “Batı, çağdaşlaşma adına bireyin özgürlükleri artırma adına yaptıkları yanında aile yapısını koruyamadığı için toplumsal sorunları yeterince çözemiyor. Ailenin yüzde 85’i televizyonda cinsel şiddetten uzak yayın istiyor. Biz bunu çözmek isterken sansür sıkıntısıyla karşılaşıyoruz. Bunu çözmenin yolu kumandayı tutan bilinçli bir anne ve babanın olması. Bilinci anne babanın varlığı ise bu tür projelerden geçiyor.” diye konuştu.

Boşanmaların ilk 5 yılda yaşandığına dikkat çeken Şahin, bu durumun önüne geçmek için üniversitelerde iletişim eğitiminin verileceğini kaydetti.

İmza töreninde konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ise “Ankara Büyükşehir belediyesi ben göreve gelmeden önce sokakta çalışan çocuk sayısı 5 bin idi. Şimdi bu rakam 900’e düştü. Büyükşehirler arasında suç oranı en düşük şehir Ankara.” ifadelerini kullandı.
‘Anne Üniversitesi ‘ öğrenim seviyesi ne olursa olsun, aile konusunda eğitimli annelerin yetişmesini sağlamak.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri