Anne sütü hastalığa "kalkan" oluyor

TEMAS Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Kılıç, 1-7 Ekim Ulusal Emzirme Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, emzirmenin, bebek için ideal büyüme ve gelişmeyi sağlayan en iyi beslenme şekli olduğunu vurguladı.

Anne sütüyle beslenmenin, bebeğe olduğu kadar anneye, ülke ve aile ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade eden Kılıç, "Bilimsel çalışmalar, anne sütüyle beslenen bebeklerde, ishal, zatürre, orta kulak iltihabı, alerjik hastalıklar, daha ileri yaşta ortaya çıkan tip 1 ve tip 2 diyabet, çölyak, iltihabi bağırsak hastalıkları, hipertansiyon, kanser, alerji, astım, şişmanlık, obezite, diş yapısı bozuklukları ve bazı ruhsal hastalıkların daha az görüldüğünü ortaya koymuştur." diye konuştu.

Kılıç, anne sütüyle beslenen çocukların okul başarılarının daha yüksek olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Mucizevi içeriğine ve sağlığa katkılarına rağmen dünyada 77 milyon yenidoğan bebek ilk bir saat içinde anne sütü alamıyor. Bu durum bebekleri hastalık ve ölüm riskinden koruyacak temel besinlerden, antikorlardan ve anneyle yakın temastan yoksun bırakıyor. Anne sütünün geciktirilmesi yenidoğan bebekler arasında ölüm riskini artırabiliyor.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri