'Anlaşılan iktidar Konya’ya metro yapmayacak'

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, il yönetim kurulu üyeleri, Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya birlikte Konya Mimarlar Odası ve Konya Jeoloji Mühendisleri Odasını ziyaret eder

Konya Mimarlar Odası Başkanı Odası Başkanı Ahmet Övet ve Konya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Şükrü Arslan, ülkenin ve meslektaşlarının sorunlarını gündeme getirdi.

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman her zaman odaların yanında yer aldıklarını dile getirdi.

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş Konya’nın sorunları benim için önceliklidir diyerek, “Gördüğümüz kadarıyla mesleki yasasının olmaması ciddi sorunları ve kargaşaları da beraberinde getiriyor. Odaların sorunlarının çözümünde büyük bir katkı yapacak olan mesleki yasaların çıkması gereklidir. Mimarların ve mühendislerimizin sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Konya için önemli bir proje olan Metro’yu Ulaştırma Bakanlığına sordum. Finansal sorunlar yaşandığı için yapılamadığı yönünde bir cevap geldi. Anlaşılan iktidar Konya’ya metroyu yapmayacaktır“ dedi.

CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar İsmail Sonkaya da belediye başkanı seçilirse yapacaklarını anlatarak, “Şehrimizde fay hatları olduğundan inşaatta zemin etüdü önemlidir. Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği hazırlamalıdır. Hala meclis kararlarıyla hareket ediliyor. Bugün mimarı ve jeoloji mühendisi olmayan belediyelerimiz vardır. Belediyelerimize yeterince mimar ve jeoloji mühendisi alınmalıdır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri