Anlamlı etkinlik

Genç Barış İnisiyatifi Derneği Konya Şubesi üyeleri, savaş mağduru Suriyeli çocukları ziyaret etti. Muhammet Ali Bircan, “Suriyeli çocuklar büyük sıkıntılar yaşadı. Çocukluklarını yaşayamadı” dedi

Genç Barış İnisiyatifi Derneği Konya Şubesi üyeleri yaşları 3 ile 8 arasında değişen Suriyeli çocukları ziyaret ederek, beraber kahvaltı yaptı. Farklı etkinlikler gerçekleştiren derneğin üyeleri, bu kez de savaşın minik mağdurlarını ziyaret etti. Üyeler, kahvaltının ardından çocuklarla oyun oynadı. Ziyarette Genç Barış İnisiyatifi Derneği Konya Şubesi adına açıklamalarda bulunan Muhammet Ali Bircan, bu gibi etkinliklerin çok anlamlı olduğunu ve bu konuda sürekliliğin sağlanması gerektiğini söyledi. Sevgi ve saygının bir toplum için en önemli iki değer olduğunu vurgulayan Bircan, “Sevgiyi ve saygıyı insanlar, çocuk yaşta öğrenirler. İnsanlar arasında iyi bağ oluşabilmesinde bu iki faktörün çok büyük katkısı var. Burada bulunan çocukların, büyük  çoğunluğu, rahat ve gerektiği gibi çocukluk yaşayamamış. Yani başka milletin çocukları gibi şanslı değiller. Derneğin, 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında farklı nitelikte etkinlikleri var. Desteğe ihtiyacı olan bu kardeşlerimizi ziyaret etmek, onlarla ilgilenmek bize borçtu.  Bu yüzden buradayız. Bu çocuklar ile kaynaşmayı kendimize referans edinmeliyiz” dedi.

İLGİ VE SEVGİ ÇOCUKLARA YANSITILMALI 

Çocukların çetin yaşam koşullarından yenik çıkmaması için gereken bütün sevgiyi alması gerektiğini belirten Dernek Proje Koordinatörü Merve Gül Yıldız ise, şunları söyledi: “Çocukluğunda duygusal huzuru yeteri kadar bulamayan kişiler, hayatın anlamını pek bilemiyor. Suriye'de yaşanan süreç, masum olan bu çocukları olumsuz yönde etkiledi. Toplum olarak bize bu noktada büyük sorumluluklar düşüyor. Çocuklar ile kahvaltı yaptık, oyunlar oynadık. Onların yüzündeki mutluluğu gördük. Bu mutluluğun devamlı olabilmesi için daha çok çalışacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” Sevginin İzinde Eğitim Faaliyetleri Konya Koordinatörü Nejah Sadık ise gençlerin organize ettiği etkinliği çok anlamlı bulduğunu ifade etti. Sadık, “Gençler, en büyük hayrı işledi. Burada bulunan çocukların kalbine mutluluk verdiler. Kendilerine büyük şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri