Ankara’ya Yürümek İsteyen İşçilere Polisten Müdahale

Van depremlerinin ardından İŞKUR aracılığıyla Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında işe alınan 7 bin 286 depremzede işçi, işsiz kalmaları sebebiyle uzun süredir eylem yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma...

Van depremlerinin ardından İŞKUR aracılığıyla Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında işe alınan 7 bin 286 depremzede işçi, işsiz kalmaları sebebiyle uzun süredir eylem yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten yeniden işe alınacaklarına dair söz alan işçiler, sözlerin tutulmaması sebebiyle yürüme kararı aldı.

    Van Toplum Yararına Çalışma Derneği’ne üye işçiler, önce Cumhuriyet Caddesi’nde basın açıklaması yaptı. İşçiler daha sonra Ankara’ya yürümeye doğru başladı. Polis, Ankara’ya yürüyüşe başlayan işçilere tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale ile birlikte ara sokaklara dağılan işçiler, ardından İpekyolu Caddesi’ne geldi. Polisler burada da yürüyüşe izin vermedi. Ardından TOMA'lardan tazyikli su ile işçilere müdahale edildi. Çıkan arbedede 10 işçi gözaltına alındı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri