Ankaralı dev firma iflas etti! İnşaat sektöründe liderdi

Küresel ekonomik krize bağlı olarak inşaat maliyetlerinde ciddi artış yaşandı. Son olarak Ankaralı inşaat firması iflas etti. Söz konusu iflas sektör temsilcilerini üzdü.

Koronavirüs salgını döneminde tedarik zinciri kırıldı. Nakit para akışının da yavaşlamasıyla birçok firma iflasın eşiğine geldi. Son yıllarda artan konkordato ilanları sektörlerde tedirginlik oluşturuyor.

Borçlarını yapılandırmasına rağmen ödeyemeyen firmalar ise iflas ediyor. 2023 ve 2024 yılında inşaat sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firma iflas etti. Bunlara bir yenisi daha eklendi.

Ankara merkezli dev inşaat firmasının iflas ilanı yayımlandı. İlan.gov.tr'de yer alan duyuruya göre Doğanel İnşaat iflas etti. Bahsi geçen bu firmanın iflasına 4 Temmuz 2024 tarihinde karar verildi.

Ankara İflas Dairesi'nin ilanı şu şekilde:

Müflisin Adı ve Adresi : Doganel İnşaat Makine Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi
Ostim Mahallesi Alınteri Bulvarı Ostim İş Merkezleri D. Blok No:****
Müflisin Ticaret Sicil No : ****Yukarıda adres ve sicil numarası yazılı Doganel İnşaat Makine Elektrik Sanayi Ve TicareT Limited Şirketi (VKN :****) 'nin Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 'nin 04/07/2024 tarih ve 2023/852 Esas sayılı kararları ile iflasına, iflasın aynı tarih ve saat 10.45 'de açılmasına karar verilmiştir. İc.İf.K.nun. 166. Maddesi gereğince ilanen tebliğ olunur.

Ekonomi Haberleri