Ankara’daki Yozgatlı Dernekler Federasyonu’ndan İhsanoğlu’na Destek

Ankara’da bulunan Demokrat Yozgatlılar Dernekler Federasyonu, Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı, Yozgatlılar Derneği Genel Başkanlığı, üst kuruluşa bağlı ilçe ve köy dernek başkanları ile 10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak cumhurbaşkanlığı...

Ankara’da bulunan Demokrat Yozgatlılar Dernekler Federasyonu, Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı, Yozgatlılar Derneği Genel Başkanlığı, üst kuruluşa bağlı ilçe ve köy dernek başkanları ile 10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verdiklerini açıklamak için basın toplantısı düzenledi.

Kahvaltıda bir araya gelen Yozgatlı Dernekler Federasyonu ve Yozgatlı Dernekler yöneticileri adına basın açıklaması yapan Yozgatlılar Derneği Kurucusu Burak Turan Yüz; “Bizler, Ankara'da kurulmuş olan Yozgatlılar dernek vakıf ve federasyonlarının başkan ve yöneticileri olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verdiğimizi açıklamak amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bilindiği üzere Ankara, dışarıdan çok fazla göç alan şehirlerimizden biridir. Yozgatlılar olarak bizler de Ankara'ya göç eden iller arasında nüfus bakımından ilk sıralarda yer almaktayız. Hemşehri birlik ve beraberliğinin sağlanması, kültürel değerlerinin yaşatılması gayesiyle kurulan Yozgatlı dernekler ve vakıfların başkan ve yöneticileri olarak 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde, demokrat kişiliği, engin hoş görüsü, dünya çapındaki temsil kabiliyeti ve bilim adamlığı ile tanınan Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu hemşehrimizi desteklediğimizi tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz” dedi.

“YOZGATLILAR; HER BİRİNİZ BİRER EKMELEDDİN İHSANOĞLU OLDUĞUNUZU UNUTMAYINIZ”

"İnanıyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, doğrulara kulak verecek, ülkemizin iç ve dış politikalarındaki vahim yanlışları görebileceği ve yanlışların nasıl düzeltileceğinin reçetesini verebilecek, dış güçlerin Türkiye'yi küstahça tehdit etmelerine karşı milletin hissiyatına tercüman olabilecek, milletin sesi olmayı şeref ve namus borcu olarak bilecek biri olmalıdır." diyen Yozgatlar Derneği Kurucusu Yüz, şöyle devam etti; “Seçeceğimiz cumhurbaşkanı, ülkemizin kurumlarına, kuruluşlarına, değerlerine, insanlarına, hiçbir kişiye, aileye, zümreye değil, milletin tüm fertlerine sahip çıkacak biri olmalıdır. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, bu vasıfların hepsine sahip, saygın bir hemşehrimizdir. Bu nedenle kendisine Yozgatlılar olarak desteğimiz tamdır. Bizler, Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı, Demokrat Yozgatlılar Dernekler Federasyonu, Yozgatlılar Derneği Genel Başkanlığı ve bu üst kuruluşlara bağlı ilçe ve köy dernek başkanları olarak sizlerin aracılığıyla tüm hemşehrilerimize de seslenmek istiyoruz: Ey! Saygıdeğer vatansever Yozgatlılar; her biriniz birer Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunuzu unutmayınız. Tertemiz, hür vicdanınızın sesini dinleyerek kendi öz evladınıza sahip çıkınız” ifadelerini kullandı.

'ALLAH’IN ZAFERİ NASIL SANDIKLA KARŞILAŞTIRILABİLİR'

Basın toplantısına katılan Doğru Yol Partisi 20. Dönem Millet Vekili Yusuf Bacanlı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyon açıklamasında kullandığı ‘10 Ağustos seçimleri Allah'ın zaferiyle sonuçlanacak’ ifadesine tepki göstererek; “Sayın Başbakanımız vizyon açıklamasında bir kelime kullandı, dedi ki; '10 ağustos seçimleri Allah'ın zaferiyle sonuçlanacak.' Bu benim üzerimde çok büyük bir etki yaptı. Peki sayın Başbakan size sormazlar mı? Kaybettiğinizde ne olacak? Ne olacak kaybettiğinizde. Allah'ın zaferi nasıl sandıkla karşılaştırılabilir mukayesede edilebilir. Böyle bir mantık, böyle bir çarpık zihniyet olabilir mi?” diye sordu.

'BU HALKA, MİLLETE SAYGISIZLIK, HAKARET DEĞİL Mİ'

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde AK Parti'de komisyonlar kurulduğunu söyleyen Eski Milletvekili Bacanlı; “Bir de eğer televizyonları bir iki gün içerisinde izlediyseniz bakın AK Parti’de komisyonlar kuruldu. Sayın Başbakan balkon konuşmasını ne şekilde yapacak. Yemin töreni nasıl olacak. Bu halka, millete, saygısızlık, hakaret değil mi. O zaman niye seçim oluyor. Niye seçim yapıyoruz. Bunu lütfen herkes her tarafa duyurması lazım. Evet bizde Yozgatlı parlamenterler olarak diyoruz ki; halkın, vatandaşın inanç değerlerine bağlı ve bu inanç değerlerini gösteriş yapmadan samimi olarak yaşayan ve aynı zamanda demokrasinin kurallarına bağlı olan, cumhuriyetin ve devletin kazanımlarının benimseyen ve bu ikisini barışık tutan hemşehrimiz Profesör Doktor Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekliyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri