Ankara’da Tadem Standına Yoğun İlgi

Bitlis'in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Tatvan Aile Destek Merkezi (TADEM) ve Tatvan Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce açılan kursta kursiyerlerin Bitlis Tanıtım Günleri kapsamında...

Bitlis'in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Tatvan Aile Destek Merkezi (TADEM) ve Tatvan Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce açılan kursta kursiyerlerin Bitlis Tanıtım Günleri kapsamında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) açtıkları el işi yöresel ürünler standı yoğun ilgi görüyor.

TADEM ve belediye kursiyerleri tarafından açılan stantlarda kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru el işi yöresel ve çeyizlik ürünler Ankara'da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Genç kızlar için çeyizlik eşya, el işi ürünler ve daha birçok el işi yöresel hediyelik ürünün yer aldığı standa oldukça ilgi gösteren ziyaretçiler bu ürünleri satın almayı da ihmal etmiyor.

TADEM ve belediye kursiyerlerinin binbir emek ve göz nuru ile Ankara'da ki Bitlis tanıtım günleri için bir birinden güzel ve özel ürünler hazırladığını belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, hazırlanan ürünlerin Tatvan hem kursiyerlerin aile bütçesine hemde Tatvan'ın tanıtıma katkı sunduğunu söyledi. Kursiyerlerin ürünlerine ilginin oldukça üst düzeyde olduğunu ifade eden Kaymakam Erkan, "Tanıtım günleri kapsamında Tadem kursiyerlerimizin ürünleri 4 gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Her ürün ziyaretçilerin ayrı ayrı ilgisini çekti. Yapılan her tanıtım gününde kursiyerlerimiz buna paralel olarak ürün çeşitliliklerini ve el becerilerini arttırıyorlar. AKM'de buna bir kez daha şahit olduk zaten. İnşallah ekip olarak ilçemizi hep birlikte tanıtmaya ve bu güzellik ile değerleri başka şehirlere taşımaya ve yaşatmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise Tatvan Belediyesi olarak açtıkları el işi kurslarında yapılan ürünleri ilk defa Ankara’da ziyaretçilerin beğenisine sunduklarını belirtti.

Gerek kaymakamlık ve gerekse belediye tarafından açılan ürün stantlarına ilginin yoğun olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Başkan Aksoy, "İnşallah bundan sonraki diğer fuarlarda da stantlarımızı açmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri