Ankara'da bir çorbaya 300 TL verdi! Konya'da lokantalar 'çok ucuz' dedi

Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, “Pahalılık görmek isteyen varsa şehir dışına çıksın. Ankara'da bir çorbaya 300 TL verdim. Konya, cennet gibi bir şehir” dedi.

Konya'da ucuza satış yapan birçok esnaf gibi, menü fiyatı pahalı bulunan işletmeler de oluyor. Şehirdeki lokanta fiyatları sürekli gündemde tutuluyor, bu konu tartışma meselesi haline geliyor. Konya'daki lokanta fiyatları, vatandaşları da ikiye bölmüş durumda.

Kimileri fiyatların girdi maliyetlerine kıyasla daha ekonomik olduğunu dile getirirken, kimisi de fiyatları çok yüksek buluyor. Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, 'Konya'da lokantalar çok pahalı' eleştirilerine Merhaba Gazetesi aracılığıyla yanıt verdi.

KONYA FİYATTA CENNET GİBİ ŞEHİR

Başkan Karamercan, Konya'nın cennet gibi ve menü fiyatlarıyla Türkiye'nin en ucuz şehri olduğunu öne sürdü. Ucuz ürünlerin hile ile anıldığını aktaran Karamercan, “Pahalı satış yapanlar varsa onlar da denetlenmeli ucuza satış yapanlar da. Ucuz satış yapanların hepsi denetlenmeli. Kalite ve gramaja özellikle bakılmalı” dedi.

PAHALILIK GÖRMEK İSTEYEN KONYA DIŞINA ÇIKSIN

Açıklama yaptığı esnada Ankara'da olduğunu dile getiren Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sabah Başkent'te bir çorba içtim, 300 lira ödedim. İnanın Konya Türkiye'de menü fiyatında en ucuz şehir. Şehrimiz pahalı değil. Et fiyatları, kira bedelleri, işçi maliyetleri çok yüksek. Konya'da girdi maliyetlerine göre fiyatlar hesaplı. Pahalılık görmek isteyen varsa Konya dışına çıksın baksın. Vatandaşımız Konya'dan başka bir şehre gidince şehrimizdeki fiyatların uygun olduğunu söylüyor, Konya'ya gelince de fiyattan şikayet ediyor.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (17)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri