Ankara, Yatırım Teşvik Belgesinde Üçüncü

Haziran 2012-Haziran 2013 döneminde Türkiye genelinde verilen 4 bin 840 yatırım teşvik belgesinden 223'ü Ankara’da düzenlendi.

Haziran 2012-Haziran 2013 döneminde Türkiye genelinde verilen 4 bin 840 yatırım teşvik belgesinden 223'ü Ankara’da düzenlendi. Başkent, düzenlenen yatırım teşvik belgesi adetleri açısından 81 il içerisinde 3. sırada yer aldı.

Ekonomi Bakanlığı'nca yayınlanan Haziran 2012-Haziran 2013 dönemi değerlendirmelerinin yer aldığı Yatırım Teşvik Sistemi Yıllık Değerlendirme Raporu'na göre Türkiye genelinde 4 bin 840 adet yatırım teşvik belgesinden 223 adedinin Ankara’da düzenlendiğini gösterdi. İl bazında yapılan değerlendirmelerde ise Ankara, düzenlenen yatırım teşvik belgesi adetleri açısından 81 il içerisinde 3. sırada yer aldı. Ankara, düzenlenen yatırım teşvik belgelerinde öngörülen istihdam açısından ise 2. sırada yer aldı. Ankara’ya teşvik belgeleri kapsamında, 4,5 milyar TL’lik sabit yatırım yapılması öngörülürken, bu yatırımlarla yaklaşık 10 bin kişilik istihdam gerçekleştirilmesi de planlandı.

“ANKARA YATIRIMCILAR İÇİN CAZİP”

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, rakamlarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Son bir yılda verilen yatırım teşvik belgesi rakamları, Ankara'nın yatırımcılar açısından cazip olma potansiyelini ortaya koymaktadır." dedi. Önümüzdeki dönemde bu rakamların artarak devam edeceğine olan inancını dile getiren Balcı, yerli ve yabancı yatırımcılara destek vermek ve yön göstermek üzere Ankara Kalkınma Ajansı bünyesinde kurulan Yatırım Destek Ofisi'nin bu amaçla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri