Ankara Devlet Tiyatrosu Konya’da

Türkiye-AB Sivil Toplum Diyalogu Kültür Köprüleri Programı kapsamında, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve geleneksel İtalyan müzikal komedisi olan, Don Giovanni ve Uşağı Puncinella adlı oyun, 101112 Aralık 2009 tarihlerinde Konya Devlet Tiya

Kaleidoscop Europe Projesi Basın Ofisi yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Ankara İtalyan Kültür Merkezi liderliğinde ve koordinatörlüğünde yürütülen, Projesi, Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor. İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Türkiye Opera ve Bale Çalışanları Vakfı’nın (TOBAV) ana ortaklıklarının yanı sıra etkinlik bazında Türkiye ve Avrupa’dan birçok kurum tarafından desteklenen proje sayesinde gençlerimiz kendilerini kanıtlama imkanı buldu.

Projenin ana amacı kültürler arası anlayışı ve ortak paydaları geliştirmek ve sürdürülebilir bir diyalog ortamı içerisinde kültürel aktörler arasında güvenilir işbirlikleri oluşturmaktır. Değişik sanat dallarında gösteriler, sergi ve atölye çalışmalarını kapsayan “Kaleidoscop Europe” projesi 7 ana etkinlikten oluşmaktadır. Bu etkinliklerden biri “Don Giovanni ve Uşağı Pulcinella” adlı müzikal komedi ve atölye çalışmalarından oluşmaktadır.
Türkiye Prömiyeri 12 Haziran 2009 tarihinde Ankara-Küçük Tiyatro’da, Avrupa Prömiyeri ise 25 Eylül 2009 tarihinde Floransa-Teatro di Rifredi’de Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından İtalyanca alt yazı ile Türkçe olarak gerçekleştirilmiş olan oyun, İtalyan basını ve seyircisi tarafından büyük ilgi görmüştür.  Türkiye turnesi kapsamında Kasım ayında Erzurum’da sahnelenen oyun Aralık ayında Konya, Ocak ayında ise Adana Devlet Tiyatrolarında sahnelenecektir. Türkiye Turnesi kapsamında 10–11–12 Aralık tarihlerinde Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesinde tiyatro severlerle buluşacak olan oyuna tüm Konya halkını bekliyoruz” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri