Ankara Botoks ve Dolgu Uygulaması

Ankara Botoks ve Dolgu Uygulaması

Özel bir protein olarak; uzun yıllardan bu yana kozmetik amaçlı olarak kullanılmakta olan botoksun tıbbî adı Clostridium botulinum olarak kayıtlarda yer almaktadır.

İlk kullanım amacı; yıllar öncesinde göz şaşılığını gidermek için olurken şimdilerde ise bir çok amaca hitap etmektedir. Cildin daha genç ve gergin görünmesini sağlamak amacıyla uygulanan bir işlemdir.

Botoks tedavisi ile günümüzde insanlar güzelleşmek amacıyla uzman hekimlerden bu özel hizmeti sıklıkla almaktadır.

Botoks Hangi Noktalarda Kullanılmaktadır?

Cildimizin en sık deformasyon olan bölgeleri ve hareket etme sıklığı çok fazla olan kas noktalarında kullanılmaktadır. Örneğin minik kas hareketlerinin yer aldığı iki kaş arasındaki noktalarda, alında yer alan uzun çizgi oluşumlarında, göz çevresinde zamanla oluşan kaz ayakları çizgilerinde, özellikle göz kapağı sarkmaları tedavisinde, dudak üzerinde yer alan kısa çizgi oluşumlarında, burun düşüklüğü tedavisinde, çene üzerinde oluşan çizgi oluşumlarında, yanak sarkmalarında ve dudak kenarında yer eden minik çizgilerin görünürlüğünün azaltılmasında botoks işlemi tercih edilmektedir.

Botoks Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?

, en başta uzman hekimler tarafında yapılmalıdır. Konunun uzmanlığını kazanmış, diplomalı doktorlar doğru bir doz kullanımı ile en doğru noktalara işlemi gerçekleştirmektedir.

İşlem öncesinde tedavi görecek kişiler üzerinde bir ön çalışma analizi yapılarak işlem uygulanacak bölgeler belirlenmektedir. İşleme dair belirlenen bölgelere tek tek işaretlemeler yapılmaktadır.

Belirlenen özel noktalara lokal anestezik bir krem sürülmektedir. Uzman hekim tarafından uygun bulunan botoks maddesi, oldukça ince uçlu iğneler tarafından doğru noktalara özel bir şekilde enjekte edilmektedir.

Yapılan Ankara Botoks uygulaması 15 ila 30 dakikalık bir zaman periyodu içerisinde son bulmaktadır. Enjeksiyon işleminin ardından, işlem yapılan noktaların her birine soğuk uygulama yapılarak ortaya çıkacak olan kızarıklık ve morlukların önüne geçilmektedir. Tedavi sonrasında bazen hafif oranda morarma ve kızarmalar yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda uzman hekimin tavsiye edebileceği kremler ile bu sorunlarda çok kısa sürede ortadan kaldırılabilmektedir.

İşlemin hemen ardından günlük yaşantınıza hiçbir aksama olmaksızın kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

ve Dolgu Uygulaması 18 yaşını aşmış bay ve bayan herkes tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

Botoks ile Birlikte Dolgu Maddesi Uygulanabilir mi?

Son dönemlerde sık duyulan Dolgu uygulaması, botoks ile bir arada tercih edilmekte olan bir işlemdir. Daha fazla etki ve daha doğru sonuçlar için bir arada tercih edilmektedir. Daha derin kırışıklıklar üzerinde istenen sonuçların ortaya çıkmasını tetiklemektedir. Yüz ifadesi kızgın olan kişilerin yüz ifadesini yumuşatmaya yararken diğer bir yandan da derin çizgi oluşumlarını kolayca ortadan kaldırabilmektedir.

Botoks kasların gevşemesinde etkili bir yöntem olarak kullanılırken dolgu uygulaması ise oluşan kırışıklıkların ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.

Yüz gençleştirme işlemleri olarak kullanılan botoks ve dolgu uygulamaları birlikte kullanılarak etkili sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Önemli olan bu işlemin doğru hekimler ve hijyenik ortamda yapılıyor olmasıdır. Botoks ve Uygulaması için Dr. Özgür Koldaş'tan detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri