Ankara Barosu Başkanlık Seçimi İçin Oy Verme İşlemi Başladı

Ankara Barosu 63. Olağan Genel Kurul'unda 7 adayın yarıştığı başkanlık seçimi için oy verme işlemi başladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yapılan seçimlerde oy verme işlemi için 30 sandık kuruldu. Yaklaşık 12 bin avukat...

Ankara Barosu 63. Olağan Genel Kurul'unda 7 adayın yarıştığı başkanlık seçimi için oy verme işlemi başladı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yapılan seçimlerde oy verme işlemi için 30 sandık kuruldu. Yaklaşık 12 bin avukat ise başkanını belirleyecek. Sabah saat 09:00’da başlayan oy verme işlemi saat 17:00’a kadar devam edecek. Baroya kayıtlı avukatların Genel Kurul'da oy kullanma zorunluluğu bulunuyor. Buna uymayan avukatlara, İlçe Seçim Kurulu'nca 135 lira ceza kesilecek. Seçim yapıldığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başkan adayları ise oy vermeye gelen avukatları kapıda karanfillerle karşılıyor.

Ankara Barosu başkanlığı için yarışan isimler ise şunlar: "Baroda Birlik Grubu adayı Avukat Bülent Yağmur, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Avukat Murat Yılmaz, Demokratik Sol Avukatlar Grubu adayı Avukat Hakan Canduran, Devrimci Demokrat Avukat Grubu adayı Avukat Medeni Ayhan, Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Avukat Seyit Kıvanç Koç, DSA Taban Hareketi adayı Avukat Fatih Deniz Alaeddinoğlu ile Sol Avukatlar Grubu adayı Bülent Turhan Gündüz."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri