Ankara Adliyesi Önünde 'Passolig' Eylemi

Taraftar grupları, stadyumlara girişteki e-bilet uygulaması Passolig'in kaldırılması için Ankara Adalet Sarayı önünde toplanıp eylem yaptı. Eylemde konuşan CHP Milletvekili Erdal Aksünger, "Statlarda kendilerince bahsedilen küfür, terör,...

Taraftar grupları, stadyumlara girişteki e-bilet uygulaması Passolig'in kaldırılması için Ankara Adalet Sarayı önünde toplanıp eylem yaptı. Eylemde konuşan CHP Milletvekili Erdal Aksünger, "Statlarda kendilerince bahsedilen küfür, terör, şiddet sonlanmadı ki sadece seyretmeye gelenler gelmiyor artık bir vesileyle." dedi.

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi'nin (Taraf-Der) fişlemeyi stadyumlara taşıyacağı gerekçesiyle boykot edilen Passolig'in iptali için açtığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Dava içeride görüşülürken taraftar grupları da Ankara Adalet Sarayı önünde eylem yaptı. ‘Susma haykır e-bilete hayır’ sloganları atan grup mahkemenin davayı erteleme kararından sonra Abdi İpekçi Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Abdi İpekçi Parkı’nda, Van’dan gelen İşkur işçileriyle bir araya gelen grubun eylemine CHP Milletvekili Erdal Aksünger de katıldı.

"SPOR CAN ÇEKİŞİYOR"

Basın mensuplarına açıklama yapan Aksünger, spor camiasının ekonomik kurum olarak görüldüğünü söyledi. Aksünger,”Sanki bu bir ekonomik kurummuş gibi hareket ediyor. Topluma ve millete dair bir kurum olduğunu unutuyor. Sporun ruhunu unutturdular artık. Her şeyi paraya döktüler. Bugün iktidara dair tartışılan yolsuzluklar, sıkıntıların hepsi aslında bunlara gebe olduğundan dolayı kaynaklanıyor. Olimpiyat Stadı’na kimse gitmiyor. Eğer Beşiktaş orada zaten maç yapması bile o stadın gelirleri ve giderleri aynen devam edecek. Siz bunu neden 50 bin liradan 100 bin liraya yükseltiyorsunuz. Aynı şey hentbol için de geçerli. Spor Genel Müdürlüğü buna çözüm bulmadığı sürece bu tür camialar spora olan teşviklerini, ekonomik ve maddi sıkıntılardan dolayı o teşviklerden uzaklaşacaklar. Görecekler bunu kendileri. Bundan dolayı biran önce akıllarını başlarına toplamaları lazım. Spor Bakanı gerçekten ilk göreve geldiğinden beri iyi niyetli olduğuna inandığım birisi. Bu işlere el atmalı ve bunları ortadan kaldırmalı. Öbür türlü spor can çekişiyor Türkiye’de. Kardeşlikle ilgili statlarda bir araya gelip kaynaşmasına yönelik program yapacağına, şuan da ayrıştırma nasıl yapıla bilir diye çalışılıyor. Statlarda kendilerince bahsedilen küfür, terör, şiddet sonlanmadı ki sadece seyretmeye gelenler gelmiyor artık bir vesileyle.” dedi.

"E-BİLETİN FİŞLEME OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Eyleme katılan protestoculardan biri, Passolig uygulamasına karşı olduklarını söyledi. Eylemci, "Passolige karşıyız. Bizi fişlemek amacıyla yapmışlar. Biz her zaman karşıyız e-bilet istemiyoruz. Kaç hafta oldu maçlara giremiyoruz. Tribünlere giremiyoruz ve sonuna kadar da direneceğiz mücadelemizi bırakmayacağız. Türkiye’de bugün herkesin gözü bugün bizdeydi ama mahkeme ertelendi ama mücadelemizi bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçeli bir taraftar da e-biletin kendilerine yönelik bir fişleme olduğunu söyledi. Taraftar, "E-biletin fişleme olduğunu düşünüyoruz. Passolig davasına geldik. Ne kadar hukuksuz olduğunu gördük. Passolig rantçıların çıkardığı sözde şiddeti önleme yalanlarıyla çıkardıkları bir mevzu. Taraftar bunu kabul etmiyor. Maçlar başladı, gördünüz tribünler boştu daha da boşalacak. Taraftar, passolig olayını yenecek." ifadelerini kullandı. Taraftarla, İşkur işçileriyle hatıra fotoğrafı çektikten sonra sessizce dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri